Ingredienser
-
1 bk. jordbær
-
10 mynteblade
-
Evt. 2. spsk. citronsaft
-
Evt. 2 spsk. honning
Et par ord om vores opskrift
Når jordbærrene er i sæson – typisk i juni-juli – skal der bare guffes jordbær til den store guldmedalje.
Jordbær smager jo pragtfuldt, bare som de er eller med fløde og sukker. Men har du adgang til mange jordbær, er en jordbærtrifli, en jordbæryoghurt, en lagkage med jordbær eller en strawberry daiquiri heller ikke at foragte.
En helt femte mulighed er at blende jordbærrene og drikke dem som juice. En lækrere morgenjuice er svær at opdrive i den danske højsommer.
Dybest set kan du bare blende jordbærrene og hælde saften i et glas. Ønsker du en lidt mere raffineret oplevelse, kan du blende frisk mynte eller basilikum med. Det smager virkelig godt.
Men pas på! Jordbærjuicen bliver ikke bedre end de jordbær, du laver den af. Hvis jordbærrene er søde og smagfulde, bliver juicen det også. Er jordbærrene derimod blege og vandede, vil juicen kede dine smagsløg til døde.
Du kan peppe en halvkedelig jordbærjuice op ved at tilsætte citronsaft og honning. Det er en anelse mere besværligt, men de 2 minutter er altså givet godt ud.
Drik jordbærjuicen lige, når du har blendet den. Eller frys den ned som isterninger og brug dem til at køle saftevand eller drinks af med på de varmeste sommerdage.
Ingredienser
1 bk. jordbær | |
10 mynteblade | |
Evt. 2. spsk. citronsaft | |
Evt. 2 spsk. honning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend ingredienserne |
2
Færdig
|
Servér af pæne glas |
3
Færdig
|
Skål |