Opskrift: Bøf Stroganoff med butternut squash-mos (slankeret)
Den verdensberømte, lækre gryderet - næsten uden kalorier

0 0
Opskrift: Bøf Stroganoff med butternut squash-mos (slankeret)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bøf Stroganoff
2 spsk. olivenolie
1 kg skært oksekød
300 g champignon
0.5 tsk. salt
3 store løg
200 g røget skinke
300 g cherrytomater
2 spsk. paprika
6 dl kogende vand
10 korn allehånde
10 korn sort peber
2 tsk. salt
0.5 dl hvedemel
1 dl vand - i stedet for fløde
Persille til pynt
Butternut squash-mos
2 butternut squash
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
0.5 tsk. cayennepeber
1 dl kogende vand
1 terning hønsebouillon
Tilhører:
  • Børnemad
  • Slankemad

Ingredienser

  • Bøf Stroganoff

  • Butternut squash-mos

Et par ord om vores opskrift

Del

Bøf Stroganoff er en af denne verdens mest udbredte gryderetter. Legenden starter under Napoleonskrigene i det 19. århundrede. Et medlem af den hovedrige Stroganov-slægt var udstationeret i Sibirien, og her var så isnende koldt, at oksekødet ofte var bundfrossent, når det skulle bruges. Stroganovs rådsnare kok fandt på at lave en ret, hvor kødet blev skåret i papirtynde skiver, så det kunne koges mørt – og denne ret opkaldt den gode mand naturligvis efter sin arbejdsgiver, som det sig hør og bør.

Efterhånden som bøf Stroganoff vandt udbredelse rundt omkring på kloden, udviklede retten sig også i komposition alt afhængig de lokale råvarer og præferencer. I Brasilien er der for eksempel rejer i en bøf Stroganoff, finnerne bruger en særlig finsk pølse, amerikanerne spiser ægnudler til, mens japanerne selvfølgelig nyder retten med ris og soya.

Ak ja, de stakkels mennesker ved ikke bedre! Det gør vi danskere til gengæld. I en helt rigtig gryde bøf Stroganoff skal der naturligvis oksekød i strimler (tykkam, inderlår, klump), som simres smørmørt i selskab med bacon, løg, champignoner, fløde, tomatpuré og paprika. Hertil en skudefuld gammeldaws kartoffelmos med rigeligt smør og sødmælk.

Men, hov stop! Kan man dog ikke spare en smule på kalorierne og alligevel opnå et lækkert resultat??

Svaret er: Jo, for pokker da! Her kommer en version af bøf Stroganoff uden alt fedtet, men med præcis lige så stor velsmag, som du er vant til:

  • I stedet for fedtholdigt bacon bruger vi mager, røget skinke
  • I stedet for kalorieholdig oksebouillon bruger vi allehånde og en smule mere paprika
  • I stedet for tomatpuré bruger vi cherrytomater, der giver en friskere, renere smag
  • I stedet for fløde og smør til at jævne sovsen (smørbolle) bruger vi vand og hvedemel

Tro os – denne slankeudgave af bøf Stroganoff smager FANTASTISK!

Det gør mosen også. Men i stedet for den traditionelle kartoffelmos foreslår vi en mos af butternut squash, der indeholder færre kulhydrater – og hvor smør og mælk er erstattet af en smule (sund) olivenolie og hønsebouillon.

For at få mest mulig smag i mosen bages butternut squash i ovnen (præcis lige så længe, som kødet simrer). Du kan naturligvis også bruge græskar, Hokkaido, søde kartofler eller almindelige kartofler og tilberede dem på samme måde.

Skal vi gå i gang?

Ingredienser

Antal personer:
Bøf Stroganoff
2 spsk. olivenolie
1 kg skært oksekød
300 g champignon
0.5 tsk. salt
3 store løg
200 g røget skinke
300 g cherrytomater
2 spsk. paprika
6 dl kogende vand
10 korn allehånde
10 korn sort peber
2 tsk. salt
0.5 dl hvedemel
1 dl vand - i stedet for fløde
Persille til pynt
Butternut squash-mos
2 butternut squash
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
0.5 tsk. cayennepeber
1 dl kogende vand
1 terning hønsebouillon
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bøf Stroganoff

Find en sliplet-pande og en kogegryde frem - ideen er nu, at du bruner tingene én ad gangen på panden og hælder over i gryden

2
Færdig

Skær kødet i tynde strimler (tykkelse ca. 0,5 cm)

3
Færdig

Varm panden godt op med olien og brun 1/3 af kødet ad gangen – videre over i gryden

4
Færdig

Halvér champignonerne og rist grundigt på panden sammen med 0.5 tsk. salt - videre over i gryden

5
Færdig

Skær løg i tynde både og steg næsten bløde på panden - videre over i gryden

6
Færdig

Skær skinke i strimler og steg sprødt på den varme pande – videre over i gryden

7
Færdig

Rist halverede tomater og paprika hurtigt på panden - videre over i gryden

8
Færdig

Kog panden hurtigt af med vand - videre over i gryden

9
Færdig

Knus allehånde, peber og salt, rør i retten, læg låg på og småkog 30-45 minutter (afhængigt af, hvilken type kød du har brugt)

10
Færdig

Når kødet er mørt, pisker du mel og vand sammen og rører i retten – kog 5 minutter mere

11
Færdig

Servér rygende varm med et drys persille

12
Færdig

Butternut squash-mos

Skræl squashene, skær igennem på den lange led og skrab kernerne ud med en ske

13
Færdig

Skær i mindre stykker, hæld i et stort ovnfast fad og bland med olie, salt og peber

14
Færdig

Bag 45 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

15
Færdig

Lav en stærk bouillon af kogende vand og bouillonterning

16
Færdig

Blend den bagte squash og bouillon til en blød mos

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Indisk daal med spinat - daal palak
forrige
Opskrift: Indisk daal med spinat – daal palak
Hjemmelavet Bounty
næste
Opskrift: 12 stk. hjemmelavet Bounty
Indisk daal med spinat - daal palak
forrige
Opskrift: Indisk daal med spinat – daal palak
Hjemmelavet Bounty
næste
Opskrift: 12 stk. hjemmelavet Bounty

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here