Ingredienser
-
800 g lammeryg
-
2 fed hvidløg
-
2 tsk rosmarin
-
2 rødløg
-
1 spsk. citronsaft
-
Olivenolie
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Lammeryggen regnes for den fineste del af lammet. Det er heraf, den kostbare lammekrone udskæres, og mange vælger at få ryggen udskåret til små, lækre lammekoteletter.
Dagens lammeryg er købt hos den brillante slagter Lund i hovedstadsområdet – og skåret og stegt efter slagterens anvisninger. Krydringen og det bløde leje af søde rødløg står for vores egen regning.
Forberedelserne er få og enkle – det tager ikke mange minutter og kræver kun en skarp kniv.
- Start med at tage kødet ud af køleskabet i god tid, inden det skal i ovnen. Gerne 1 time i forvejen.
- Rids det tykke lag fedt i ruder – skær gerne dybt, men endelig ikke ned i kødet.
- Skær dybt ned på begge sider af rygbenet, helt ned til ribbenene, så der bliver to aflange lommer langs rygraden – denne øvelse betyder, at stegetiden bliver kortere, og samtidig kan der fyldes lækre sager som rosmarin og hvidløg i lommerne.
- Tilbage står nu bare at gnide lammeryggen med olivenolie, salt og peber og stege 40 minutter ved 160 grader. Vi gav den desuden 5 minutters grill (275 grader) for lige at få oversiden smukt brun og sprød.
Lammeryggen blev perfekt rosa og saftig, men overhovedet ikke blodig. Kernetemperaturen var omkring 65 grader. Foretrækker du kødet gennemstegt, skal du vente, til temperaturen er 70 grader.
Lad lige lammeryggen hvile 10-15 minutter, før du skærer den ud.
Lammeryg er rigtig påskemad – men kan naturligvis også nydes resten af året.
Som tilbehør til lammeryg kan anbefales en sund og lækker bønnesalat med små tomater, løg og sennepsdressing. En nordafrikansk couscous med dadler er også lækkert.
Desuden smager et glas rødvin til lam jo altid godt – fx en Barolo, en Rhone-vin eller vine baseret på den frugtede grenache-drue.
Ingredienser
800 g lammeryg | |
2 fed hvidløg | |
2 tsk rosmarin | |
2 rødløg | |
1 spsk. citronsaft | |
Olivenolie | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag lammeryggen ud af køleskabet 1 time, inden den skal i ovnen |
2
Færdig
|
Rids fedtet dybt i ruder – pas på ikke at skære ned i kødet |
3
Færdig
|
Skær dybt ned på begge sider af rygbenet, til du når ned til ribbenet |
4
Færdig
|
Lav en pasta af hvidløg, rosmarin og lidt salt og peber - pres ned i de to dybe lommer på begge sider af rygbenet |
5
Færdig
|
Gnid resten af lammeryggen ind i olie, salt og peber |
6
Færdig
|
Snit rødløgene i tynde både og bland med citronsaft, olie, salt og peber |
7
Færdig
|
Læg løgene i bunden af et ildfast fad, anbring lammeryggen ovenpå |
8
Færdig
|
Stil fadet i midten af en 160 grader varm ovn og steg 40 minutter - samt evt. 5 minutters grill - eller til kernetemperaturen er 65-70 grader |
9
Færdig
|
Lad hvile 10 minutter - og skær kødet frit ved at fortsætte det dybe snit, du startede med på begge sider af rygbenet, ud til siderne af ribbenene - på den måde får du to små stege af rent kød |
6 Comments Skjul kommentarer
Opskrifterne ville fungere bedre uden at være omringet af reklamer for ørevoksfjernere…
Hej Pede
Vi kunne ikke være mere enige. Vi vil prøve at få Google til at levere lidt mere appetitlige reklamer. Tak for feedback.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist
Hej igen Pede
Så har vi været i kontakt med Google, og forhåbentligt dukker der ikke flere ørevoks-reklamer op lige foreløbigt.
Ville være skønt at kunne printe opskriften
Hej Gina
Det er muligt at printe fra en computer, men jeg kan godt se, at det ikke fungerer på mobilen, så det sætter jeg lige på ønskelisten. Tak for din feedback.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist
Hej, jeg har sendt opskriften til mig selv på mail, så kan den nemt printes. Glæder mig til at lave opskriften i aften ☺️