Ingredienser
-
Havregrød
-
2.5 dl vand
-
2 bananer, most
-
2 æg
-
150 g havregryn
-
2 tsk. kanel
-
1 tsk. bagepulver
-
0.5 tsk. salt
-
200 g friske eller frosne bær (blåbær, hindbær, brombær...)
-
Topping
-
150 g nødder og/eller mandler
-
0.5 dl flydende honning
Et par ord om vores opskrift
En portion havregrød til morgenmad er altid en god idé. Det er sundt, det mætter dejligt, det er fyldt med fibre og proteiner – og det er både let og billig mad.
Se vores opskrift på traditionel havregrød med æbleguf på toppen.
Hvis du blander havregrøden med lidt andre gode sager og bager den i ovnen, får du stadig de samme fordele, men pludselig står du med et fadfuld kolossalt lækker (og lidt dyrere) morgenmad.
Bagt havregrød smager som en blanding af sund kage og havregrød. Det er virkelig guf at starte dagen på! Og vi lover, at de gode kostfibre i den bagte havregrød holder dig mæt i timer bagefter.
Du kan blande alt muligt i bagt havregrød, men et par æg og bagepulver er nødvendigt, hvis du vil opnå den lidt kageagtige konsistens.
Variationsmuligheder:
- Vand kan erstattes af havremælk, mandelmælk eller komælk
- Bananer kan erstattes af hakkede dadler eller rosiner
- Havregryn kan delvis erstattes af solsikkekerner, hørfrø mv.
- Friske eller frosne bær kan erstattes af anden frisk frugt
- Nødder og mandler kan suppleres af kokos, solsikkekerner mv.
- Flydende honning kan erstattes af sirup, jordnøddesmør, sukker oa.
Bemærk: Denne opskrift er helt uden fedtstof (ingen mælk eller smør) og er derfor ideel, hvis du vil smide et par kilo eller bare holde den slanke linje.
Ingredienser
Havregrød |
|
2.5 dl vand | |
2 bananer, most | |
2 æg | |
150 g havregryn | |
2 tsk. kanel | |
1 tsk. bagepulver | |
0.5 tsk. salt | |
200 g friske eller frosne bær (blåbær, hindbær, brombær...) | |
Topping |
|
150 g nødder og/eller mandler | |
0.5 dl flydende honning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser til havregrød (minus bær) grundigt sammen |
2
Færdig
|
Rør toppingen sammen |
3
Færdig
|
Læg bærrene nederst i et ildfast fad, hæld havregrøden over, slut af med toppingen |
4
Færdig
|
Bag 35 minutter midt i en 180 grader varm ovn |