Ingredienser
-
1 kylling, delt i 8-10 stykker
-
4 majskolber
-
BBQ-marinade
-
1 dl olie
-
0.5 dl soya
-
1 spsk. eddike
-
2 spsk. ketchup
-
1 spsk. brun farin
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 stjerneanis, knust
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 fed hvidløg, knust
Et par ord om vores opskrift
Barbecue kylling er mad for hele familien: Både voksne og børn elsker smagen af det saftige, grillede kyllingekød med den særlige sød-salte BBQ-marinade.
Hvis det kun er voksne, der spiser med, kan du tilføje lidt mere chili i marinaden. Og hvis du foretrækker en mere sødlig marinade, kan du putte en ekstra skefuld ketchup eller brun farin i.
Denne barbecue kylling er stegt i en kuglegrill, hvor de glødende briketter ligger under den ene halvdel af risten, mens den anden halvdel er fri til indirekte grillning.
Stegetiden på kyllingen passer perfekt med, at du samtidig kan tilberede majs på grill. Foruden grillet majs kan du som ekstra tilbehør til kylling servere en god kartoffelsalat.
Ingredienser
1 kylling, delt i 8-10 stykker | |
4 majskolber | |
BBQ-marinade |
|
1 dl olie | |
0.5 dl soya | |
1 spsk. eddike | |
2 spsk. ketchup | |
1 spsk. brun farin | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 stjerneanis, knust | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 fed hvidløg, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip kyllingen i 10 stykker |
2
Færdig
|
Rør BBQ-marinaden sammen |
3
Færdig
|
Marinér kyllingestykkerne i marinaden i en frysepose i mindst 4 timer |
4
Færdig
|
Vend posen nogle gange undervejs, så alle stykker får ligget i marinade |
5
Færdig
|
Grill kyllingestykkerne 35 minutter på indirekte grill |
6
Færdig
|
Grill kyllingestykkerne 4-5 minutter på direkte grill, til de er sprøde på alle sider |
7
Færdig
|
Pak de rensede majs ind i bagepapir og grill samtidig med kyllingen - 35 minutter ved indirekte varme |