Ingredienser
-
1 blomkålshoved
-
1 bdt. forårsløg
-
300 g tomater
-
2 æbler
-
150 g fetaost
-
50 g saltede mandler
-
Persillepesto
-
1 bdt. persille
-
1 fed hvidløg
-
25 g mandler
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. citronsaft
-
1 spsk. vand
-
1 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Næsten rå blomkål knaser dejligt og er utroligt sundt. Til gengæld er det meget neutralt i smagen og kræver helt klart modspil fra mere smagsintensive ingredienser.
I denne opskrift kommer kontrasterne fra en fyldig, græsgrøn persillepesto, oliven, feta og saltede mandler. Og apropos saltede mandler – så kan du enten købe dem hos din lokale etniske grønthandler eller lynhurtigt lave dine saltmandler selv. I øvrigt behøver mandlerne ikke være salte; det er bare sjovere, hvis de er.
Pestoen er uden det sædvanlige skud parmesanost. I stedet drysser du salaten med nogle gode stykker fetaost. Vi foreslår en persillepesto, men det kan også være en skvalderkålpesto eller en almindelig pesto med basilikum.
Du kan servere denne sprøde blomkålssalat som tilbehør til alt muligt – fx en omgang frikadeller – eller du kan bruge den som madsalat, gerne med en kurvfuld friskbagte boller med rodfrugter til.
Ingredienser
1 blomkålshoved | |
1 bdt. forårsløg | |
300 g tomater | |
2 æbler | |
150 g fetaost | |
50 g saltede mandler | |
Persillepesto |
|
1 bdt. persille | |
1 fed hvidløg | |
25 g mandler | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. citronsaft | |
1 spsk. vand | |
1 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær blomkål og forårsløg i grove stykker, hæld kogende vand over og lad trække i 10 minutter |
2
Færdig
|
Skær tomater, æbler og feta i mundrette stykker |
3
Færdig
|
Kør alle ingredienser til pestoen på foodprocessoren |
4
Færdig
|
Bland grøntsagerne til en salat, overhæld med persillepesto og drys med feta og saltede mandler |