Opskrift: Hyggelige juleboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
20 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 dl græsk yoghurt
3 spsk. honning
425 g mel
50 g nødder, hakket
30 g rosiner
30 g sukat
25 g frisk ingefær, revet
10 kardemommekapsler, de knuste korn
2 tsk. kanel
1 æggeblomme til pensling

Opskrift: Hyggelige juleboller

med ingefær, kanel og kardemomme

Snart breder smægtende dufte af jul sig i dit køkken

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Rigtig dansk jul er noget med andesteg og rødkål, brunkager og gløgg – og juleboller. Fællesnævneren er bestemte krydderier, som dufter og smager præcis sådan, som det SKAL gøre omkring juletid. Det er nogle duftbilleder, vi har bygget op lige fra barnsben. Når det gælder julebagværket, er kardemomme og kanel helt sikkert inde i billedet.

Du kan selvfølgelig nøjes med at købe dine juleboller i dyre domme hos bageren, men hvorfor ikke bage dem selv? Det er ikke spor svært, og i tilgift kan du glæde dig til de smægtende dufte, der breder sig i dit køkken.

Gærboller smager allerbedst, når de lige er hevet ud af ovnen og ret få timer efter. Brød, der hæver så hurtigt, har nemlig en tendens til hurtigt at blive tørt. Så lad være med at bage juleboller til mange dages forbrug.

Ligesom fødselsdagsboller er juleboller en himmerigsmundfuld med frisk smør, der smelter ned i den lune krumme. Men syltetøj, honning, pålægschokolade eller lemoncurd går bestemt også an.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør gæren ud i mælk

2
Færdig

Tilsæt alle øvrige ingredienser (minus æggeblomme til pensling), men hold lidt mel tilbage for at se, om der er behov for det hele - ælt godt igennem

3
Færdig

Lad dejen hæve tildækket 20 minutter et lunt sted

4
Færdig

Lav 10 boller, sæt på en bageplade, pensl med æggeblomme og lad efterhæve 30 minutter

5
Færdig

Bag 20 minutter midt i en 180 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Blomkålssalat med persillepesto
forrige
Opskrift: Blomkålssalat med persillepesto
Opskrift: Sprødt langtidsstegt andelår
næste
Opskrift: Sprødt langtidsstegt andelår
Opskrift: Blomkålssalat med persillepesto
forrige
Opskrift: Blomkålssalat med persillepesto
Opskrift: Sprødt langtidsstegt andelår
næste
Opskrift: Sprødt langtidsstegt andelår

Tilføj Din Kommentar