Ingredienser
-
Suppe
-
1 blomkålshoved, i mindre stykker
-
5 pæne jordskokker, skrællet
-
0.75 l vand
-
100 g cremefraiche 38%
-
1 spsk. salt
-
Peber
-
Baconknas
-
1 pk. skiveskåret bacon, i strimler
-
30 g nøddekerner, grofthakket
-
1 fed hvidløg, finthakket
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Blomkålssuppe med jordskokker – eller er det snarere jordskokkesuppe med blomkål? Den lækre, cremede suppe smager lige meget af begge dele.
Alle vil elske denne suppe, det er mad for både børn og voksne. Suppen er mild og venlig og har samtidig en behageligt røget smag, som stammer fra jordskokker og bacon.
Baconknas med ristede nødder og hvidløg er bare mums. Det er lige før, man får lyst til at spise det på sine havregryn om morgenen. Et drys purløg ovenpå er også en mulighed.
Ingredienser
Suppe |
|
1 blomkålshoved, i mindre stykker | |
5 pæne jordskokker, skrællet | |
0.75 l vand | |
100 g cremefraiche 38% | |
1 spsk. salt | |
Peber | |
Baconknas |
|
1 pk. skiveskåret bacon, i strimler | |
30 g nøddekerner, grofthakket | |
1 fed hvidløg, finthakket | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog grøntsagerne 15 minutter i vandet |
2
Færdig
|
Blend suppen med cremefraiche, salt og peber |
3
Færdig
|
Steg bacon knasende sprødt |
4
Færdig
|
Steg hvidløg, nødder og chili med, til det er lysebrunt |
5
Færdig
|
Servér suppen rygende varm med knas på toppen |