Opskrift: Den skønneste blommetrifli
med ingefær, kardemomme og stjerneanis

0 0
Opskrift: Den skønneste blommetrifli

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Blommefyld
500 g blommer, udstenet og halveret
250 g sukker
10 g ingefær, revet
10 kardemommekapsler, de knuste korn
0.5 stjerneanis, knust
Vaniljecreme
8 spsk. græsk yoghurt
4 spsk. honning
1.5 spsk. citronsaft
4 tsk. vaniljesukker
Tilbehør
12 makroner, let knust
8 spsk. Cointreau

Dine gæster vil falde i svime over denne let eksotiske blommetrifli

Ingredienser

  • Blommefyld

  • Vaniljecreme

  • Tilbehør

Et par ord om vores opskrift

Del

Egentlig er blommetrifli rigtig mormormad. Hele ideen – at hælde en form for frugt over knuste makroner og toppe op med et tykt lag flødeskum – hører en svunden tid til. Men hold nu op, hvor det smager godt.

Vi har moderniseret den gammeldags blommetrifli en anelse. Mormor brugte nok ikke ingefær, kardemomme og stjerneanis i sit blommefyld – men de tre krydderier smager altså helt formidabelt sammen med de sursøde blommer. Flødeskummet er skiftet ud med en vaniljecreme baseret på græsk yoghurt: Det er ikke så nærende som pisket fløde, men smager mindst lige så godt.

Det er naturligvis ikke nødvendigt at hælde sprut over makronerne, især ikke til børn, og i givet behøver det ikke være Cointreau. Sherry eller portvin kan også sagtens gå an. Eller æblejuice.

Ingredienser

Antal personer:
Blommefyld
500 g blommer, udstenet og halveret
250 g sukker
10 g ingefær, revet
10 kardemommekapsler, de knuste korn
0.5 stjerneanis, knust
Vaniljecreme
8 spsk. græsk yoghurt
4 spsk. honning
1.5 spsk. citronsaft
4 tsk. vaniljesukker
Tilbehør
12 makroner, let knust
8 spsk. Cointreau
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at lave blommefyldet om morgenen eller dagen i forvejen, så det kan nå at køle af

2
Færdig

Kog alle ingredienser til blommefyld 10-15 minutter i en gryde under låg, til blommerne har skilt sig af med meget af saften, men ikke helt har mistet strukturen

3
Færdig

Fisk blommerne op med en hulske

4
Færdig

Kog blommesaften ind til cirka det halve - nu uden låg - det tager 5-10 minutter

5
Færdig

Hæld blommerne tilbage i saften og kog med 2-3 minutter – afkøl herefter

6
Færdig

Rør vaniljecremen sammen og afkøl

7
Færdig

Fordel makronerne i dessertglas og hæld Cointreau over

8
Færdig

Hæld blommefyld over makronerne og slut af med vaniljecreme

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Den perfekte oksemørbrad i ovn
forrige
Opskrift: Den perfekte oksemørbrad i ovn
Opskrift: Hjemmelavet majonæse / mayonnaise på 5 minutter
næste
Opskrift: Hjemmelavet majonæse / mayonnaise på 5
Opskrift: Den perfekte oksemørbrad i ovn
forrige
Opskrift: Den perfekte oksemørbrad i ovn
Opskrift: Hjemmelavet majonæse / mayonnaise på 5 minutter
næste
Opskrift: Hjemmelavet majonæse / mayonnaise på 5

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here