Opskrift: Perfekte brioche burgerboller
æltet i røremaskine

0 0
Opskrift: Perfekte brioche burgerboller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
25 g gær
550 g hvedemel (cirka)
1 dl vand
200 g smør, grofthakket
5 æg
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
Pensling
1 æggeblomme
1 tsk. vand

Brioche-boller er ‘the shit’ inden for gourmetburgere

Ingredienser

  • Pensling

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad os lige definere, hvad den perfekte burgerbolle skal kunne? Den er fast nok til at kunne holde på en masse fyld uden at smuldre, men samtidig så blød, at den er lige til at bide igennem uden forhindringer. Samtidig er bollen svampet nok til at kunne opsuge al saft fra bøf og grøntsager.

Nå ja, og så skal den perfekte burgerbolle naturligvis smage – perfekt! Lidt sød, lidt salt, meget, meget venligt.

Det er af alle disse årsager, at gourmetburger-restauranter i disse år sværger til brioche-bollen. Brioche er ‘the shit’, når du vil kæle maksimalt for din burger.

Brioche er et fransk ord, som i sin oprindelse betyder at bearbejde dej med en kagerulle (men bare rolig, det skal du ikke). Brioche er kendetegnet ved sit meget høje indhold af smør og æg, som giver en blød og smagfuld krumme.

Vores opskrift er kraftigt inspireret af Arlas opskrift på brioche burgerboller. Vi har dog udskiftet mælk med vand, forenklet måden at ælte på og nedsat hævetiden fra 24 timer i køleskab til 45 minutter ved stuetemperatur. Også ingredienserne til pensling er ændret, så overfladen bliver endnu mere skinnende. Forholdet mellem ingredienserne følger dog Arlas gode udgangspunkt.

Hvis du ikke ejer en røremaskine, kan du ælte dejen med en el-mikser med dejkroge eller i hånden. Jo længere du ælter, des mere luftige bliver brioche-bollerne.

Her er nogle forslag til lækkert fyld i dine burgere:

Andre nyttige opskrifter:

Ingredienser

Antal personer:
25 g gær
550 g hvedemel (cirka)
1 dl vand
200 g smør, grofthakket
5 æg
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
Pensling
1 æggeblomme
1 tsk. vand
5 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i vandet i røreskålen

2
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt ca. 10 minutter ved middel hastighed, til dejen slipper skålen

3
Færdig

Lad dejen hæve tildækket i skålen i 45 minutter

4
Færdig

Form 8-10 boller, som du trykker lidt flade og lader efterhæve tildækket i 30 minutter

5
Færdig

Rør æggeblomme og vand sammen og pensl bollerne omhyggeligt

6
Færdig

Bag 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ovnbagte kartofler vegetar med porrer, champignon og basilikum
forrige
Opskrift: Ovnbagte kartofler vegetar
Opskrift: Julens hyggeligste snebolde slik
næste
Opskrift: Julens hyggeligste snebolde (slik)
Opskrift: Ovnbagte kartofler vegetar med porrer, champignon og basilikum
forrige
Opskrift: Ovnbagte kartofler vegetar
Opskrift: Julens hyggeligste snebolde slik
næste
Opskrift: Julens hyggeligste snebolde (slik)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here