Ingredienser
-
300 g slethvar
-
2 skalotteløg
-
1 citron, saft og skal
-
3 spsk. olivenolie
-
1 bdt. koriander
-
1 fed hvidløg
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Ceviche er rå fisk ‘kogt’ i citrus. Det bløde, gennemsigtige fiskekød bliver hvidt og fast og føles ikke længere råt. Det er enkelt, det er sundt, og det smager helt forrygende.
Hvor japanerne har deres skønne rå sashimi, er ceviche efter sigende den fiskeret, der spises mest i hele Sydamerika. Her bruger man typisk limesaft til at ‘koge’ fisk eller skaldyr i, og så supplerer man med ingredienser som chili, frisk koriander, agurk, tomat og/eller avocado.
Den lækre (og ikke helt billige) fladfisk slethvar – der er i pighvarfamilien – fungerer perfekt som basis i en ceviche. Køb en eller to fileter hos fiskehandleren, skær i tynde skiver og overhæld med lime- eller citronsaft. En halv time efter er fisken ‘kogt’.
Vi har valgt at blende en syrlig marinade af blandt andet citron og koriander, så disse smage går kraftigt igennem i det færdige resultat. Du kan naturligvis bruge andre krydderurter end koriander; mynte, purløg, persille…
Hvis din ceviche skal serveres som forret, anbefaler vi at supplere med agurk, tomat, avocado og en skål tortillachips.
Hvis du derimod ’bare’ vil bruge cevichen som en snack eller appetizer før maden – fx til et glas bobler eller en gin/tonic – kan du servere den helt enkel som her i opskriften, i en lille skål og med en tandstikker til hver gæst. På den måde bliver ceviche et raffineret alternativ til fx østers.
Se også vores andre opskrifter på ceviche.
Ingredienser
300 g slethvar | |
2 skalotteløg | |
1 citron, saft og skal | |
3 spsk. olivenolie | |
1 bdt. koriander | |
1 fed hvidløg | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær slethvaren i meget tynde skiver |
2
Færdig
|
Hak skalotteløg fint |
3
Færdig
|
Blend de øvrige ingredienser til en fin pasta |
4
Færdig
|
Bland alting sammen og stil køligt mindst 30 minutter, gerne længere |
5
Færdig
|
Pres væden fra fisken og servér straks |