Ingredienser
-
300 g torsk
-
1 stor lime, saften
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. fiskesauce
-
2 forårsløg, i tynde skiver
-
0.5 bdt. koriander
-
Chili
Et par ord om vores opskrift
Ceviche er en tilberedningsmetode, hvor rå fisk marinerer i citrus (citron eller lime). Syren ‘koger’ fisken, som skifter farve fra gennemsigtig til hvid og ikke længere føles rå.
Hvis bare råvaren er god nok, kan ceviche-metoden bruges på de fleste slags fisk. Slethvar, kammuslinger og laks er fx geniale til ceviche – og kan sagtens benyttes i denne opskrift i stedet for torsk.
At bruge torsk til ceviche ligger lige til højrebenet her i Danmark, hvor torsken vel nærmest er vores nationalfisk. Det rå torskekød bliver smukt hvidt, silkeblødt og saftigt efter få minutters kontakt med limesaften. Som sagt vil du ikke føle, at du spiser rå fisk.
Ceviche er en fnuglet forret, som kan nydes både med og uden brød til. Du kan også bruge retten som tapas i en snæver vending.
Se også vores opskrift på ceviche af laks.
Ingredienser
300 g torsk | |
1 stor lime, saften | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. fiskesauce | |
2 forårsløg, i tynde skiver | |
0.5 bdt. koriander | |
Chili |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær fisken i tynde strimler |
2
Færdig
|
Bland fiskestrimlerne med de øvrige ingredienser |
3
Færdig
|
Lad trække køligt 30 minutter |