Opskrift: Sund pasta med champignon og porre
- soltørrede tomater og parmesan

0 0
Opskrift: Sund pasta med champignon og porre

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g markchampignon
3 spsk. olie
0.5 tsk. salt
500 g pasta
100 g soltørrede tomater
1 bdt. persille
1 citron, skallen
50 g parmesan
Porrecreme
4 porrer
1 løg
2 fed hvidløg
3 spsk. olie
2 terninger grøntsagsbouillon
6 dl vand

Lækker, cremet pastaret uden mange overflødige kalorier

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Porrecreme

Et par ord om vores opskrift

Del

Pasta med champignon og porre er en klassiker blandt vegetarer. De langtidsstegte champignoner tilfører retten en solid umami, som man næsten ellers kun forbinder med stegt kød. De purerede porrer er garant for det cremede islæt.

Der er mange måder at tilberede en pasta med champignon og porre på. Vi har fx tidligere lavet en cremet version med piskefløde.

Hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne, men ikke gå ned på smagen, kommer her en sund opskrift uden smør og fløde. Soltørrede tomater og revet citronskal giver retten et skud sol og sommer, så du aldrig kommer til at savne mælkeprodukternes fedme.

De hurtigt kogte porrer bliver sammen med løg og hvidløg blendet til en dejlig creme, som giver pastaen en fugtigt, sovset fornemmelse.

Noget af det vigtigste for at lykkes 100% med denne ret er at stege champignonerne i lang tid ved lav varme, så al væden fordamper fra dem. Svampene får en ret fast konsistens og på samme tid en helt uforlignelig intens smag, som vil overraske selv inkarnerede kødspisere positivt.

Ingredienser

Antal personer:
500 g markchampignon
3 spsk. olie
0.5 tsk. salt
500 g pasta
100 g soltørrede tomater
1 bdt. persille
1 citron, skallen
50 g parmesan
Porrecreme
4 porrer
1 løg
2 fed hvidløg
3 spsk. olie
2 terninger grøntsagsbouillon
6 dl vand
3 fra 10 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med svampene, der skal have længst tid

2
Færdig

Skær de rensede champignoner i halve og steg ved lav varme i olie og salt - mindst 30 minutter, gerne længere

3
Færdig

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken

4
Færdig

Hak tomater og persille groft; riv citronskal og parmesan

5
Færdig

Snit de rensede porrer, løg og hvidløg fint og steg i olien, til alt er blankt og faldet sammen

6
Færdig

Tilsæt bouillonterninger og vand og kog 7 minutter under låg

7
Færdig

Blend porrecremen og bland herefter med pasta, svampe, tomater, persille og citronskal

8
Færdig

Servér straks med et drys revet parmesan

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ceviche af slethvar
forrige
Opskrift: Ceviche af slethvar
Opskrift: Sprøde koldhævede boller med rugmel
næste
Opskrift: Sprøde koldhævede boller med rugmel
Opskrift: Ceviche af slethvar
forrige
Opskrift: Ceviche af slethvar
Opskrift: Sprøde koldhævede boller med rugmel
næste
Opskrift: Sprøde koldhævede boller med rugmel

Tilføj Din Kommentar