Ingredienser
-
25 g smør
-
1 løg, finthakket
-
1 fed hvidløg, finthakket
-
250 g champignoner, tynde skiver
-
0.5 tsk. salt
-
1 spsk. majsstivelse
-
2 dl cremefraiche 38%
-
1 spsk. citronsaft
-
2 tsk. esdragon
-
2 spsk. cognac
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Champignoner dufter og smager en smule af skovbund – på den gode måde. Den både milde og vilde smag understøtter smagen af stegt kød på smukkeste vis.
Vi foretrækker markchampignon frem for hvide champignon, og i denne opskrift kunne vi sagtens have suppleret med lidt østershatte eller andre svampe. Det ændrer ikke på fremgangsmåden.
Når du tilbereder champignon, er det vigtigt at trække det meste af svampenes naturlige vandindhold ud undervejs, så smagen bliver mere intens. Brug derfor så lidt vand som muligt under forberedelserne. Børst hellere svampene end at skylle dem.
Ingredienser
25 g smør | |
1 løg, finthakket | |
1 fed hvidløg, finthakket | |
250 g champignoner, tynde skiver | |
0.5 tsk. salt | |
1 spsk. majsstivelse | |
2 dl cremefraiche 38% | |
1 spsk. citronsaft | |
2 tsk. esdragon | |
2 spsk. cognac | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg løg og hvidløg bløde og blanke i smørret ved lav varme |
2
Færdig
|
Skru op for varmen og tilsæt champignonskiver og salt |
3
Færdig
|
Steg, indtil vandet er næsten fordampet fra champignonerne |
4
Færdig
|
Rør majsstivelse i champignonerne |
5
Færdig
|
Tilsæt cremefraiche og citronsaft og kog 2 minutter, til sovsen tykner |
6
Færdig
|
Rør esdragon og cognac i sovsen, smag til med peber og servér straks |
One Comment Skjul kommentarer
Dette er den absolut bedste champignon sauce jeg har lavet – nogensinde!! KÆMPE cadeau til dig! Jeg lavede den godt nok uden cognac, da jeg aldrig har brudt mig om saucer med vin/spiritus i. Men den var helt fænomenal, uden sidestykke. Anden gang jeg lavede den, kom jeg endda til at glemme at slukke blusset, så den desværre blev temmelig tyk. Men det kunne nemt reddes med lidt mælk, uden at tage meget smag eller styrke fra den.
Dette er nu min evige go-to opskrift på champignon sauce!
Mange tak 🙂