Ingredienser
-
1 stor svinemørbrad
-
Citronmarinade
-
0.5 citron, saft og skal
-
3 spsk. olivenolie
-
1 spsk. timian
-
2 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Det her bliver en af de nemmeste opskrifter på svinemørbrad, du nogen sinde støder på. For du skal ikke afpudse kødet for sener og fedt, som du plejer. Og du skal ikke stege kødet i mange små stykker, der risikerer at blive tørre…
Du lægger simpelt hen hele mørbraden på grillen, og 30 minutter efter er du den lykkelige indehaver af en perfekt saftig svinemørbrad med den mest fantastiske smag.
Men lad os starte fra en ende af:
- 30 minutter før mørbraden skal på grillen, hiver du den ud af køleskabet
- Placér mørbraden på en stor tallerken, hvor du i forvejen har hældt marinaden ud på
- Marinaden består af citronsaft, citronskal, timian, olivenolie, salt og peber
- Nu vender du mørbraden rundt på tallerkenen, så hele overfladen får et lag marinade – vend gerne rundt et par gange
- Når grillen er varm, steger du mørbraden ved indirekte varme i 15 minutter
- Herefter vender du mørbraden i den overskydende marinade på tallerkenen og giver den yderligere 10 minutter ved indirekte varme
- Til sidst skal mørbraden grilles direkte over de glødende kul – og det skal være på alle 4 sider, så den får stegeskorpe overalt
- Den direkte grillning blødgør samtidig sener og smelter alt fedt af – det tager 5-10 minutter
- Lad eventuelt mørbraden hvile 15 minutter, før du skærer den i halvtykke skiver
Sammen med mørbraden bagte vi et fadfuld overskårne cherrytomater og fine både af rødløg, overhældt med olivenolie, hvidløg, salt og rosmarin. Der var lige plads til fadet i grillen. Mens kødet hvilede, trak vi fadet hen over direkte varme, så grøntsagerne fik 10 minutter ekstra. Undskyld, men det er ikke muligt at beskrive, hvor godt de tomater og løg smagte!
En kartoffelsalat med dildmayo smager også herligt til den grillede mørbrad.
Ingredienser
1 stor svinemørbrad | |
Citronmarinade |
|
0.5 citron, saft og skal | |
3 spsk. olivenolie | |
1 spsk. timian | |
2 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag mørbraden ud af køleskabet, 30 minutter før den skal på grillen |
2
Færdig
|
Rør marinaden sammen og hæld ud på en stor tallerken |
3
Færdig
|
Vend mørbraden grundigt i marinaden, gerne flere gange |
4
Færdig
|
Når grillen er varm, steger du mørbraden 15 minutter ved indirekte varme |
5
Færdig
|
Tag mørbraden af grillen, vend i den overskydende marinade på tallerkenen, læg tilbage på grillen og steg yderligere 10 minutter ved indirekte varme |
6
Færdig
|
Nu skal mørbraden grilles direkte over de glødende kul - sørg for, at den bliver grillet på alle 4 sider og får stegeskorpe overalt - denne proces tager 5-10 minutter |
7
Færdig
|
Lad evt. mørbraden hvile 15 minutter, før du skærer den i halvtykke skiver |