Ingredienser
-
2 løg
-
3 spsk. olie
-
400 g hakket oksekød
-
1 æg
-
1 tsk. paprika
-
1 tsk. soya
-
1 tsk. ketchup
-
1 tsk. sennep
-
1 tsk. salt, peber
-
8 stk. toastbrød
Et par ord om vores opskrift
Cowboytoast er en dansk opfindelse og består i bund og grund af en god, gammeldaws hakkebøf med bløde løg lagt imellem to stykker toastbrød. Hvor svært kan det være?
I gamle dage, før den amerikanske burger kom til landet, kunne lækkersultne danskere købe bøfsandwich rundt omkring. For eksempel så Oscars Bøfsandwich på Dyrehavsbakken første gang dagens lys i 1949.
Og ja, sådan en bøfsandwich består af en blød bolle klappet sammen omkring en hakkebøf med masser af bløde løg. Forskellen mellem cowboytoast og bøfsandwich er dybest set bare brødet, der indrammer bøffen.
Her på Spicy Twist er vi vilde med den gammeldags måde at lave en cowboytoast på. Ikke noget med spejlæg eller ost – eller sågar brisler og esdragonmajonæse, som Price-brødrene foreslår.
Det smager sikkert fint alt sammen, men engang imellem skal man lade de gode råvarer tale for sig selv.
Vores eneste knæfald for at peppe den dejlige cowboytoast op er, at bøffen godt må have en let barbecue-agtig smag. Det gør sandwichen mindre ensformig at spise. Derfor tilføjer vi en smule paprika, soya, ketchup og sennep – men det er også alt.
Selv foretrækker vi bløde løg, som de er: Helt søde efter stegningen. Ønsker du en mere nuanceret smag, kan du tilføje 1 spsk. balsamico eller 1 spsk. soya, når løgene er ved at være stegt færdige.
Cowboytoast er nem aftensmad (måske med lidt salat til), hyggelig frokost, passende natmad eller et solidt mellemmåltid. Portionen her rækker til 4 personer – med mindre du bruger cowboytoasts som tømmermændsmad; så skal du nok doble portionen op.
Ingredienser
2 løg | |
3 spsk. olie | |
400 g hakket oksekød | |
1 æg | |
1 tsk. paprika | |
1 tsk. soya | |
1 tsk. ketchup | |
1 tsk. sennep | |
1 tsk. salt, peber | |
8 stk. toastbrød |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at stege løgene, der skal have længst tid - mens løgene steger, kan du røre farsen sammen |
2
Færdig
|
Skær løgene i tynde skiver og steg dem bløde og lysebrune i den varme olie - det tager ca. 10 minutter ved middel varme |
3
Færdig
|
Rør kødet sammen med æg og krydderier |
4
Færdig
|
Form 1 bøf pr. 2 skiver toastbrød - bøffen skal være lidt større end brødet, da den skrumper undervejs |
5
Færdig
|
Stil de bløde løg til side, skru op for panden og steg bøfferne 1,5 minut på hver side |
6
Færdig
|
Læg bøfferne på hver sit stykke toastbrød, drys med bløde løg og slut af med et nyt stykke toastbrød |
7
Færdig
|
Anbring alle cowboytoasts i en toaster og rist dem, til der er flotte brune striber på brødet |
8
Færdig
|
Alternativt kan du stege dine cowboytoasts et par minutter i ovnen under grill |
9
Færdig
|
Servér straks |