Opskrift: Grillet torsk som saltimbocca

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g torskefilet
16 salvieblade
8 skiver parmaskinke
8 tandstikker
Peber

Opskrift: Grillet torsk som saltimbocca

med salvie og røget skinke

Lær din torsk at tale perfekt italiensk

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Saltimbocca betyder egentlig ‘hopper ind i munden’. Forståeligt nok, for en veltillavet saltimbocca smager så godt, at den næsten hopper ind i munden af sig selv. Klassisk italiensk kogekunst.

Se også vores opskrift saltimbocca på grill (med kylling).

I virkeligheden skal saltimbocca laves af kalvekød og salvieblade, der omvikles med parmaskinke. Men salvie og skinke smager mindst lige så godt sammen med kylling, svinemørbrad – eller med fisk. Det er en genial smagskombination.

Torsk kan være svært at få til at lykkes på en grill. Det fine, flagede kød har en trist tendens til at falde fra hinanden, når du prøver at vende det. Men det problem skal du slet ikke tænke på, når torsken er omviklet med skinke; pludselig er det let at servere grillet torsk.

Mens du griller torskestykkerne, kan du lige så godt lige smide nogle tomater på grillen samtidig. Fisk og tomater skal have lige lang tid (8-10 minutter), og de søde tomater står fantastisk til den letsalte, krydrede fisk.

Vi serverede også en skål nye kartofler vendt i persillepesto. Du finder en god opskrift på persillepesto her, hvor pestoen kombineres med blomkål.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Skær torskefileten i portionsstykker

2
Færdig

Læg to salvieblade på henholdsvis for- og bagside af fisken

3
Færdig

Svøb torskestykkerne ind i skinke og fastgør med tandstikker

4
Færdig

Pensl med lidt olie

5
Færdig

Steg 4-5 minutter på hver side over direkte grill, så skinken bliver sprød og torsken gennembagt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: God gammeldags cowboytoast
forrige
Opskrift: God gammeldags cowboytoast
Opskrift: Mai tai - tropisk cocktail
næste
Opskrift: Mai tai – tropisk cocktail
Opskrift: God gammeldags cowboytoast
forrige
Opskrift: God gammeldags cowboytoast
Opskrift: Mai tai - tropisk cocktail
næste
Opskrift: Mai tai – tropisk cocktail

Tilføj Din Kommentar