Opskrift: God gammeldags cowboytoast
med krydret bøf og bløde løg

0 0
Opskrift: God gammeldags cowboytoast

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 løg
3 spsk. olie
400 g hakket oksekød
1 æg
1 tsk. paprika
1 tsk. soya
1 tsk. ketchup
1 tsk. sennep
1 tsk. salt, peber
8 stk. toastbrød

Cowboytoast er en nem og herlig variant af bøfsandwich

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Cowboytoast er en dansk opfindelse og består i bund og grund af en god, gammeldaws hakkebøf med bløde løg lagt imellem to stykker toastbrød. Hvor svært kan det være?

I gamle dage, før den amerikanske burger kom til landet, kunne lækkersultne danskere købe bøfsandwich rundt omkring. For eksempel så Oscars Bøfsandwich på Dyrehavsbakken første gang dagens lys i 1949.

Og ja, sådan en bøfsandwich består af en blød bolle klappet sammen omkring en hakkebøf med masser af bløde løg. Forskellen mellem cowboytoast og bøfsandwich er dybest set bare brødet, der indrammer bøffen.

Her på Spicy Twist er vi vilde med den gammeldags måde at lave en cowboytoast på. Ikke noget med spejlæg eller ost – eller sågar brisler og esdragonmajonæse, som Price-brødrene foreslår.

Det smager sikkert fint alt sammen, men engang imellem skal man lade de gode råvarer tale for sig selv.

Vores eneste knæfald for at peppe den dejlige cowboytoast op er, at bøffen godt må have en let barbecue-agtig smag. Det gør sandwichen mindre ensformig at spise. Derfor tilføjer vi en smule paprika, soya, ketchup og sennep – men det er også alt.

Selv foretrækker vi bløde løg, som de er: Helt søde efter stegningen. Ønsker du en mere nuanceret smag, kan du tilføje 1 spsk. balsamico eller 1 spsk. soya, når løgene er ved at være stegt færdige.

Cowboytoast er nem aftensmad (måske med lidt salat til), hyggelig frokost, passende natmad eller et solidt mellemmåltid. Portionen her rækker til 4 personer – med mindre du bruger cowboytoasts som tømmermændsmad; så skal du nok doble portionen op.

Ingredienser

Antal personer:
2 løg
3 spsk. olie
400 g hakket oksekød
1 æg
1 tsk. paprika
1 tsk. soya
1 tsk. ketchup
1 tsk. sennep
1 tsk. salt, peber
8 stk. toastbrød
3 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at stege løgene, der skal have længst tid - mens løgene steger, kan du røre farsen sammen

2
Færdig

Skær løgene i tynde skiver og steg dem bløde og lysebrune i den varme olie - det tager ca. 10 minutter ved middel varme

3
Færdig

Rør kødet sammen med æg og krydderier

4
Færdig

Form 1 bøf pr. 2 skiver toastbrød - bøffen skal være lidt større end brødet, da den skrumper undervejs

5
Færdig

Stil de bløde løg til side, skru op for panden og steg bøfferne 1,5 minut på hver side

6
Færdig

Læg bøfferne på hver sit stykke toastbrød, drys med bløde løg og slut af med et nyt stykke toastbrød

7
Færdig

Anbring alle cowboytoasts i en toaster og rist dem, til der er flotte brune striber på brødet

8
Færdig

Alternativt kan du stege dine cowboytoasts et par minutter i ovnen under grill

9
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon
forrige
Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon
Opskrift: Grillet torsk som saltimbocca
næste
Opskrift: Grillet torsk som saltimbocca
Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon
forrige
Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon
Opskrift: Grillet torsk som saltimbocca
næste
Opskrift: Grillet torsk som saltimbocca

Tilføj Din Kommentar