Opskrift: Dansk moussaka
med kartofler, squash, timian og kanel

0 0
Opskrift: Dansk moussaka

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 stor squash
1 spsk. salt
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. olie
500 g hakket oksekød
1 ds. flåede tomater
1 spsk. kanel
1 spsk. timian
0.5 tsk. salt
Peber
500 g kartofler
2 spsk. olie
Bechamelsovs
30 g smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
50 g parmesan, revet
1 æg
0.5 tsk. salt
Peber

Lækker moussaka med danske grøntsager og smagen af Grækenland

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Bechamelsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

I en ægte græsk moussaka spiller auberginer hovedrollen. Men i Danmark er vi meget bedre til at dyrke kartofler og squash, så hvorfor ikke bruge dem i stedet?

Bare rolig, denne moussaka smager meget græsk alligevel – og det skyldes dels krydringen (masser af kanel og timian), dels den gode bechamelsovs på toppen.

Servér gerne en god græsk-salat og tzatziki til moussaka – så føles det næsten som at være hjemme i Grækenland.

Ingredienser

Antal personer:
1 stor squash
1 spsk. salt
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. olie
500 g hakket oksekød
1 ds. flåede tomater
1 spsk. kanel
1 spsk. timian
0.5 tsk. salt
Peber
500 g kartofler
2 spsk. olie
Bechamelsovs
30 g smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
50 g parmesan, revet
1 æg
0.5 tsk. salt
Peber
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at skære squash i tynde skiver og blande med salt - det trækker vandet ud

2
Færdig

Steg løg og hvidløg blanke i olien (4-5 minutter) - tilsæt kød, som skal mosles lidt rundt - og til sidst tomat og krydderier

3
Færdig

Lad kødsovsen koge ind i 10 minutter, til meget af væden er fordampet

4
Færdig

Skær kartoflerne i tynde skiver og læg i bunden af et ildfast fad

5
Færdig

Herefter den ene halvdel af kødsovsen

6
Færdig

Herefter et lag squash, som du omhyggeligt har knuget fri for vand

7
Færdig

Herefter den anden halvdel af kødsovsen

8
Færdig

Til sidst bechamelsovs, som du laver således:

9
Færdig

Rør mel ud i det smeltede smør og tilsæt mælken lidt ad gangen - lad småkoge 5-7 minutter under omrøring, til sovsen tykner let

10
Færdig

Tag sovsen af ilden og pisk først ost i og dernæst (hurtigt) det sammenpiskede æg

11
Færdig

Varm sovsen op igen under omrøring - nu skal den gerne være halvtyk - smag til med salt og peber

12
Færdig

Bag fadet med moussaka 1 time nederst i en 170 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Bøffer af kalvefilet (entrecote)
forrige
Opskrift: Bøffer af kalvefilet (entrecote)
Opskrift: Stenbiderrogn med rygeostcreme
næste
Opskrift: Stenbiderrogn med rygeostcreme
Opskrift: Bøffer af kalvefilet (entrecote)
forrige
Opskrift: Bøffer af kalvefilet (entrecote)
Opskrift: Stenbiderrogn med rygeostcreme
næste
Opskrift: Stenbiderrogn med rygeostcreme

Tilføj Din Kommentar