Ingredienser
-
1 stor squash
-
1 spsk. salt
-
2 løg, finthakket
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
3 spsk. olie
-
500 g hakket oksekød
-
1 ds. flåede tomater
-
1 spsk. kanel
-
1 spsk. timian
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
500 g kartofler
-
2 spsk. olie
-
Bechamelsovs
-
30 g smør
-
2 spsk. mel
-
3 dl mælk
-
50 g parmesan, revet
-
1 æg
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
I en ægte græsk moussaka spiller auberginer hovedrollen. Men i Danmark er vi meget bedre til at dyrke kartofler og squash, så hvorfor ikke bruge dem i stedet?
Bare rolig, denne moussaka smager meget græsk alligevel – og det skyldes dels krydringen (masser af kanel og timian), dels den gode bechamelsovs på toppen.
Servér gerne en god græsk-salat og tzatziki til moussaka – så føles det næsten som at være hjemme i Grækenland.
Ingredienser
| 1 stor squash | |
| 1 spsk. salt | |
| 2 løg, finthakket | |
| 2 fed hvidløg, finthakket | |
| 3 spsk. olie | |
| 500 g hakket oksekød | |
| 1 ds. flåede tomater | |
| 1 spsk. kanel | |
| 1 spsk. timian | |
| 0.5 tsk. salt | |
| Peber | |
| 500 g kartofler | |
| 2 spsk. olie | |
Bechamelsovs |
|
| 30 g smør | |
| 2 spsk. mel | |
| 3 dl mælk | |
| 50 g parmesan, revet | |
| 1 æg | |
| 0.5 tsk. salt | |
| Peber |
Sådan gør du
|
1
Færdig
|
Start med at skære squash i tynde skiver og blande med salt - det trækker vandet ud |
|
2
Færdig
|
Steg løg og hvidløg blanke i olien (4-5 minutter) - tilsæt kød, som skal mosles lidt rundt - og til sidst tomat og krydderier |
|
3
Færdig
|
Lad kødsovsen koge ind i 10 minutter, til meget af væden er fordampet |
|
4
Færdig
|
Skær kartoflerne i tynde skiver og læg i bunden af et ildfast fad |
|
5
Færdig
|
Herefter den ene halvdel af kødsovsen |
|
6
Færdig
|
Herefter et lag squash, som du omhyggeligt har knuget fri for vand |
|
7
Færdig
|
Herefter den anden halvdel af kødsovsen |
|
8
Færdig
|
Til sidst bechamelsovs, som du laver således: |
|
9
Færdig
|
Rør mel ud i det smeltede smør og tilsæt mælken lidt ad gangen - lad småkoge 5-7 minutter under omrøring, til sovsen tykner let |
|
10
Færdig
|
Tag sovsen af ilden og pisk først ost i og dernæst (hurtigt) det sammenpiskede æg |
|
11
Færdig
|
Varm sovsen op igen under omrøring - nu skal den gerne være halvtyk - smag til med salt og peber |
|
12
Færdig
|
Bag fadet med moussaka 1 time nederst i en 170 grader varm ovn |



