Ingredienser
-
12 kammuslinger
-
2 saftige citroner
-
2 skalotteløg
-
2 spsk. frisk esdragon
-
1 bdt. purløg
-
3 spsk. olivenolie
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Ceviche er sydamerikanernes svar på tatar. Her er det rå fisk, der marineres i citron- eller limesaft og pludselig ikke er rå længere.
Efter sigende er det caribiske fiskere, der opfandt teknikken på længere fisketure. Ved at dryppe citrus på deres friskfangede fisk kunne de pludselig spise den, som om den havde været kogt.
Ceviche (udtales se-vi-tje) er blandt vores yndlingsforretter her på Spicy Twists Sydamerikaredaktion. Vi har allerede opskrifter på ceviche af slethvar, torsk og laks på siden, og hen ad vejen kommer der givetvis flere til. Megen fisk egner sig til at råmarinere.
Denne opskrift på ceviche af kammuslinger er en klassiker, som egner sig til at servere ved enhver festlig lejlighed. Enten som snack til en drink eller som decideret forret. Beklagelig er kammuslinger en forholdsvis kostbar spise, så det er ikke noget, man har råd til at spise hver dag. Men når der kommer glade gæster…
Se også vores opskrifter på carpaccio af kammuslinger og stegte kammuslinger med avocado
Kammuslingerne skal ligge 8 timer i blød i citronsaft. Herefter skæres de i tynde skiver, blandes med olivenolie og lidt af citronsaften samt finthakket skalotteløg, purløg og frisk esdragon. Og et nip salt og peber.
Det er en forret, der er lynhurtig at lave (bortset fra marineringstiden), og som med sin engleblide smag og bløde konsistens vil få dine gæster til at falde i svime.
Som drikkelse til ceviche kan du altid servere en velblandet mojito, en let øl af Corona-typen eller et glas hvidvin (sauvignon blanc eller riesling).
Ingredienser
12 kammuslinger | |
2 saftige citroner | |
2 skalotteløg | |
2 spsk. frisk esdragon | |
1 bdt. purløg | |
3 spsk. olivenolie | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld kammuslingerne i en frysepose sammen med citronsaften og lad marinere på køl i 8 timer |
2
Færdig
|
Skær kammuslingerne i tynde skiver |
3
Færdig
|
Hak løg, esdragon og purløg fint |
4
Færdig
|
Bland alle ingredienser inkl. 1-2 spsk. af citronsaften |