Ingredienser
-
1 fennikel, ultratyndt skåret
-
1 æble, tyndt skåret
-
1 citron, saft og skal
-
1 spsk. pastis (Pernod/Richard)
-
1.5 spsk. rørsukker
-
0.5 tsk. salt
-
Evt. kørvel til pynt
Et par ord om vores opskrift
Af en eller anden grund har mange danskere endnu ikke taget den geniale grøntsag, fennikel, til sig. Måske, fordi de endnu ikke er stødt på den rigtige opskrift?
Fennikel kan bruges på utallige måder. Hvis du bager den med en klat smør i ovnen 1 times tid, kommer den til at smage hen i retning af artiskokhjerter. Fuldkommen mør, blid og indsmigrende.
Men vil du have den flotte, friske lakridsagtige smag frem i fenniklen – og nyde dens overlegne sprødhed – så er der ingen vej ud om at servere den rå. I ultratynde skiver. Her får du virkelig glæde af et rivejern eller et mandolinjern.
Denne opskrift udnytter fenniklens lette lakridsnoter – og tilføjer frækt yderligere lakrids med 1 spsk. pastis (fx Pernod eller Ricard) og et drys kørvel, der også smager diskret derhenad.
Æble og citron gør salaten mundvandsdrivende saftig. Prøv den til et stykke stegt fisk eller kød.
Ingredienser
1 fennikel, ultratyndt skåret | |
1 æble, tyndt skåret | |
1 citron, saft og skal | |
1 spsk. pastis (Pernod/Richard) | |
1.5 spsk. rørsukker | |
0.5 tsk. salt | |
Evt. kørvel til pynt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland alle ingredienser i en skål |
2
Færdig
|
Må gerne trække ½ time inden servering |