Ingredienser
-
‘Haren’
-
500 g hakket oksekød
-
1 stort løg, revet
-
2 fed hvidløg, revet
-
2 æg
-
0.5 dl havregryn
-
1.5 tsk. salt
-
2 tsk. timian
-
5 enebær, knust
-
Peber
-
1 pk. bacon i skiver
-
2 dl vand
-
Sovs
-
20 g smør
-
1.5 spsk. mel
-
2 dl sky fra ‘haren’
-
2 spsk. ribsgelé
-
4 spsk. cremefraiche 38%
-
Salt, peber
-
Evt. kulør
Et par ord om vores opskrift
Gammeldags forloren hare i ovn er en pragtfuld efterkrigsret, hvor det hakkede kød for alvor slog an, og ægte vildt (beklageligvis) gik af mode.
Gamle opskrifter på forloren hare omfatter altid hakket gris, evt. iblandet kalv, brødkrumme (rasp) og mælk, som var populære råvarer i landbrugslandet Danmark.
I dag har tiderne og smagen ændret sig en anelse, selv om vi stadig elsker rigtig mormormad. Vi kan få hakket oksekød på tilbud, og vi ved, at havregryn og vand er sundere end alternativerne.
Hvorfor ikke tage konsekvensen og føre forloren hare ind i et nyt årtusinde? Uden at miste den velkendte, gode smag, vel at mærke.
Vores opskrift resulterer i en saftig ‘hare’ med en diskret smag af vildt, grundet timian, enebær og det røgede bacon.
I stedet for at koge grøntsager ved siden af har vi puttet dem sammen med ‘haren’, så tilbehøret passer sig selv, mens du laver en verdens nemmeste agurkesalat og forbereder sovsen. For der skal altså sovs til forloren hare med bacon, selv i dette årtusinde.
Ingredienser
‘Haren’ |
|
500 g hakket oksekød | |
1 stort løg, revet | |
2 fed hvidløg, revet | |
2 æg | |
0.5 dl havregryn | |
1.5 tsk. salt | |
2 tsk. timian | |
5 enebær, knust | |
Peber | |
1 pk. bacon i skiver | |
2 dl vand | |
Sovs |
|
20 g smør | |
1.5 spsk. mel | |
2 dl sky fra ‘haren’ | |
2 spsk. ribsgelé | |
4 spsk. cremefraiche 38% | |
Salt, peber | |
Evt. kulør |
Sådan gør du
1
Færdig
|
‘Haren’Rør en fars sammen af alle ingredienser (minus bacon og vand) |
2
Færdig
|
Form farsen til en ‘harekrop’ i et smurt, ovnfast fad |
3
Færdig
|
Dæk kødet med halve skiver bacon |
4
Færdig
|
Læg evt. grøntsager ved siden af i fadet og hæld vandet ved |
5
Færdig
|
Bag 45 minutter i en 200 grader varm ovn, evt. grill til sidst |
6
Færdig
|
Hæld skyen fra og brug den til sovsen |
7
Færdig
|
SovsSmelt smørret og rør melet i |
8
Færdig
|
Hæld skyen ved + evt. lidt bouillon |
9
Færdig
|
Kog ved lav varme et par minutter |
10
Færdig
|
Smag til med ribsgelé, salt og peber |
11
Færdig
|
Rør cremefraiche i og evt. en dråbe kulør |