Opskrift: Forloren hare som hverdagsmad
med hakket okse og enebær

0 0
Opskrift: Forloren hare som hverdagsmad

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
‘Haren’
500 g hakket oksekød
1 stort løg, revet
2 fed hvidløg, revet
2 æg
0.5 dl havregryn
1.5 tsk. salt
2 tsk. timian
5 enebær, knust
Peber
1 pk. bacon i skiver
2 dl vand
Sovs
20 g smør
1.5 spsk. mel
2 dl sky fra ‘haren’
2 spsk. ribsgelé
4 spsk. cremefraiche 38%
Salt, peber
Evt. kulør

Denne opskrift på forloren hare er nem, nem, nem

Tilhører:
  • Billig mad

Ingredienser

  • ‘Haren’

  • Sovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Gammeldags forloren hare i ovn er en pragtfuld efterkrigsret, hvor det hakkede kød for alvor slog an, og ægte vildt (beklageligvis) gik af mode.

Gamle opskrifter på forloren hare omfatter altid hakket gris, evt. iblandet kalv, brødkrumme (rasp) og mælk, som var populære råvarer i landbrugslandet Danmark.

I dag har tiderne og smagen ændret sig en anelse, selv om vi stadig elsker rigtig mormormad. Vi kan få hakket oksekød på tilbud, og vi ved, at havregryn og vand er sundere end alternativerne.

Hvorfor ikke tage konsekvensen og føre forloren hare ind i et nyt årtusinde? Uden at miste den velkendte, gode smag, vel at mærke.

Vores opskrift resulterer i en saftig ‘hare’ med en diskret smag af vildt, grundet timian, enebær og det røgede bacon.

I stedet for at koge grøntsager ved siden af har vi puttet dem sammen med ‘haren’, så tilbehøret passer sig selv, mens du laver en verdens nemmeste agurkesalat og forbereder sovsen. For der skal altså sovs til forloren hare med bacon, selv i dette årtusinde.

Ingredienser

Antal personer:
‘Haren’
500 g hakket oksekød
1 stort løg, revet
2 fed hvidløg, revet
2 æg
0.5 dl havregryn
1.5 tsk. salt
2 tsk. timian
5 enebær, knust
Peber
1 pk. bacon i skiver
2 dl vand
Sovs
20 g smør
1.5 spsk. mel
2 dl sky fra ‘haren’
2 spsk. ribsgelé
4 spsk. cremefraiche 38%
Salt, peber
Evt. kulør
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

‘Haren’

Rør en fars sammen af alle ingredienser (minus bacon og vand)

2
Færdig

Form farsen til en ‘harekrop’ i et smurt, ovnfast fad

3
Færdig

Dæk kødet med halve skiver bacon

4
Færdig

Læg evt. grøntsager ved siden af i fadet og hæld vandet ved

5
Færdig

Bag 45 minutter i en 200 grader varm ovn, evt. grill til sidst

6
Færdig

Hæld skyen fra og brug den til sovsen

7
Færdig

Sovs

Smelt smørret og rør melet i

8
Færdig

Hæld skyen ved + evt. lidt bouillon

9
Færdig

Kog ved lav varme et par minutter

10
Færdig

Smag til med ribsgelé, salt og peber

11
Færdig

Rør cremefraiche i og evt. en dråbe kulør

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Lækker og frisk rosenkålsalat
forrige
Opskrift: Frisk rosenkålsalat
Saftige koteletter i fad
næste
Opskrift: Saftige koteletter i fad
Lækker og frisk rosenkålsalat
forrige
Opskrift: Frisk rosenkålsalat
Saftige koteletter i fad
næste
Opskrift: Saftige koteletter i fad

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here