Opskrift: Original fransk anderilette
- kogt med andefedt, allehånde og timian

0 0
Opskrift: Original fransk anderilette

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g andebryst
4 tsk. salt
1 tsk. timian
10 korn allehånde
20 peberkorn
3 laurbærblade
3 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 dl andefedt, svinefedt eller olie
3 dl vand

Nem opskrift på autentisk rilette af ferske andebryster

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Rilette er en art fransk postej, hvor kød saltes og krydres grundigt for herefter at blive kogt langsomt i fedt, til det er så mørt, at det trevler.

Efter Spicy Twists helt subjektive mening er rilette intet mindre end verdens lækreste pålæg. Med masser af reelt kød og krydderier, men uden mel og æg og hvad vi ellers bruger til at forstrække vores postejer herhjemme. Rilette er ærlig mad lavet på de bedste råvarer.

Ordet rilette kommer af det gamle, franske ord rille, der betyder en strimmel gris. Og i Frankrig fremstilles det meste rilette da også af grisekød. De dygtige franske slagtere laver dog også rilette af and, gås, kanin, vildt – og sågar tun eller laks.

Herhjemme er rilette en god måde at få brugt resterne af julemaden. Både flæskestegen og andestegen kan laves til rilette, men da dette kød allerede er tilberedt, skal det ikke koge så længe, som det er angivet i denne opskrift. Måske blot 1 times tid.

Til denne autentiske franske anderilette har vi brugt friske, ferske andebryster. Kødet skæres i tykke strimler og marinerer i salt og krydderier i mindst 12 timer, gerne meget længere. Skindet er skåret af og skal bare koges sammen med kødet for at afgive fedt. Der skal dog bruges en del mere fedt end det, der sidder i skindet, for kødet skal småsimre længe i en suppe af fedt, vand, løg og krydderier – koge, endelig ikke stege!

Det bedste og sundeste fedt er andefedt eller gåsefedt. Svinefedt kan også bruges. Det kan alt sammen købes hos slagteren, hvis du ikke selv har nok tilbage efter juleorgiet. Til nød kan du også sagtens bruge olie til at toppe op med.

For råt andekød i tykke strimler er kogetiden cirka 2,5 timer. Allerede tilberedt kød skal have mindre. Men lad være med at hænge dig i tiderne; bare kødet ender med at blive så mørt, at det kan pilles fra hinanden med en gaffel.

Anderilette spises ofte på ristet brød med cornichoner eller syltede agurker til. Det er mums til både forret og frokost – men vær varsom; servér kun din hjemmelavede rilette for gæster, der virkelig fortjener det.

Ingredienser

Antal personer:
600 g andebryst
4 tsk. salt
1 tsk. timian
10 korn allehånde
20 peberkorn
3 laurbærblade
3 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 dl andefedt, svinefedt eller olie
3 dl vand
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Befri andebrystet for skind og skær kødet i 1 cm tykke strimler - gem skindet

2
Færdig

Knus krydderierne til pulver og bland med andekødet - lad trække mindst 8 timer

3
Færdig

Find laurbærblade frem og hak løg og hvidløg groft

4
Færdig

Hæld samtlige ingredienser i en gryde, bring i kog og lad herefter småsimre under låg ved helt svag varme i 2,5 time (måske mere?), til kødet let falder fra hinanden

5
Færdig

Si væsken fra og kassér skind og laurbærblade

6
Færdig

Skum 1 dl andefedt af væsken og hæld ned til kød og løg

7
Færdig

Mos kødet halvvejs med en stavblender, men lad halvdelen forblive trevler

8
Færdig

Skyl et sylteglas med cognac, armagnac eller calvados og tryk kødet godt sammen i glasset

9
Færdig

Dæk riletten med andefedt og stil på køl, hvor den bør kunne holde sig 1 måned

10
Færdig

Spis anderilette på ristet brød med syltede agurker - og brug resterede andefedt til at stege kartofler og andre gode sager i

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet juice af blåbær og æbler
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af blåbær og æbler
Opskrift: Fantastisk brun sovs på 15 minutter
næste
Opskrift: Fantastisk brun sovs på 15 minutter
Opskrift: Hjemmelavet juice af blåbær og æbler
forrige
Opskrift: Hjemmelavet juice af blåbær og æbler
Opskrift: Fantastisk brun sovs på 15 minutter
næste
Opskrift: Fantastisk brun sovs på 15 minutter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here