Opskrift: Langtidsstegt and som på restauranterne
med æbler og svesker

0 0
Opskrift: Langtidsstegt and som på restauranterne

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 and, ca. 3 kg
Salt
200 g svesker
2 syrlige æbler

Med denne metode får du sprødt skind og slipper for stress

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Når du bestiller and på en restaurant, går der cirka 20 minutter, og så kommer den flinke tjener valsende med et fad flot udskårne stykker and med sprødt skind. Har du tænkt over, hvordan dét kan lade sig gøre?

Det er meget simpelt. Professionelle kokke steger anden først, køler den lidt af og skærer den herefter i passende stykker. Disse stykker (mest bryst og lår) anbringes nu i fad, pensles med andefedt – og når gæsten bestiller anden, ryger fadet i ovnen.

Du kan forstege anden dagen i forvejen eller om formiddagen, alt efter hvordan din tid ser ud. Men det smarte ved metoden er naturligvis, at du ikke skal stå og fedte med udskæring af en hel and i sidste øjeblik. Desuden får skindet på andestykkerne, der alle ligger vandret, lige meget varme over det hele. Du kan derfor stege det perfekt sprødt. Det varme fad er lige til at sætte på bordet uden yderligere dikkedarer.

Hurra! Denne metode er guld værd for dig på Mortens Aften eller juleaften. Ingen stress og jag, blot en vellykket and med sprødt skind, som står klar præcis, når gæsterne sætter sig til bords.

Langtidsstegning er i øvrigt den mest skånsomme metode i forhold til at bevare saft og kraft i anden. Det samme er en langsom optøning af frosne ænder over 2 døgn i køleskab: Du må aldrig tø kød hurtigt op!

Se også vores opskrift på langtidsstegt flæskesteg med sprød svær.

Denne opskrift gælder på 1 and på godt 3.000 gram. Den rækker til 4 personer. Vejer anden meget over 3.000 gram, skal du beregne 30 minutters ekstra langtidsstegning ved 120 grader. Læg også 30 minutter til, hvis du steger 2 ænder samtidig. Eller 1 and og 1 flæskesteg.

Hov, hvad med sovsen, spørger du? Du finder opskriften på den perfekte andesovs uden fløde her.

Hov, hvad med rødkål og brune kartofler, fortsætter du. Bare rolig: Her er opskrifter på rødkål, brune kartofler, risalamande og æblekage.

Ingredienser

Antal personer:
1 and, ca. 3 kg
Salt
200 g svesker
2 syrlige æbler
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Optøning

Læg den frosne and i et fad i køleskabet 2 døgn, før den skal tilberedes

2
Færdig

Posen med indvolde og evt. hals, som ligger inde i anden, skal du bruge til sovs - desuden skærer du andens vinger af til samme brug (se sovseopskrift)

3
Færdig

Skyl anden indvendigt og fjern blod og bløddele

4
Færdig

Giv anden rigeligt med salt både indvendigt og udvendigt

5
Færdig

Fyld anden med svesker og æblebåde

6
Færdig

Luk anden med en kødnål, så gumpen lukker hullet – gumpen skal i øvrigt ikke spises

7
Færdig

Sæt et fad med vand og andre gode sager (se sovseopskrift) i bunden af en kold ovn, placér ovnristen lige over og læg anden med brystet opad, så afsmeltet fedt vil dryppe ned i fadet

8
Færdig

Tænd ovnen på 120 grader og steg anden 4 timer – 30 minutter mere, hvis anden vejer meget over 3 kg, eller du steger 2 ænder samtidig

9
Færdig

Tag anden ud og sæt til afkøling - vand og kødsaft hældes i en sigte over en gryde og skal bruges til sovs, mens andefedtet skummes af til senere brug

10
Færdig

Skær lårene af anden, skær brysterne af og del i hver 3 stykker, pil reelt kød og skind af undersiden - læg det hele tilbage i fadet, så alt kød er dækket af skind - læg også æbler og svesker i fadet dækket af sølvpapir

11
Færdig

Tænd ovnen på 220 grader 30 minutter før servering - pensl andeskindet med andefedt - steg anden 15-20 minutter midt i ovnen, til skindet er smukt og sprødt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på andesovs
forrige
Opskrift: Lækker andesovs / brun sovs på den nemme måde
Opskrift: Hjemmelavet grøntsagsjuice af tomat og agurk
næste
Opskrift: Hjemmelavet grøntsagsjuice af tomat og agurk
Opskrift på andesovs
forrige
Opskrift: Lækker andesovs / brun sovs på den nemme måde
Opskrift: Hjemmelavet grøntsagsjuice af tomat og agurk
næste
Opskrift: Hjemmelavet grøntsagsjuice af tomat og agurk

Tilføj Din Kommentar