Opskrift: Fransk tomattapenade og crudité
- med rå grøntsagsstave

Opskrift: Fransk tomattapenade og crudité

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
125 g soltørrede tomater
75 g sorte oliven uden sten
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
3 saltede ansjoser
2 spsk. kapers
2 spsk. sirup
2 tsk. æbleeddike
1 tsk. timian

Smager som en lun septemberaften i Provence

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Tapenade er en provencalsk olivendip. Det pudsige ord er lokal dialekt for kapers, som er en uundværlig bestanddel i en ægte tapenade.

I Danmark har tomattapenade udviklet sig i retning af tomatpesto. Væk er oliven, væk er kapers, væk er ansjoser – tilbage er en lidt sødlig dip, der ganske vist smager af tomat, men slet ikke af tapenade.

Hos Spicy Twist er vi store tilhængere af den franske måde at lave deres egen mad på. Derfor er vores opskrift på tomattapenade ‘lånt’ i Frankrig og smager, som den ville gøre hjemme hos maman (mor) i Aix-en-Provence.

Fransk tomattapenade smager både af de soltørrede tomater, der er en væsentlig del af dippen, men også af traditionel oliventapenade med alt, hvad dét indebærer.

Servér tomattapenade som appetizer til grissini, kiks, rugbrødschips – eller til crudité.

Crudité er en traditionel fransk starter, som ganske enkelt består af rå grøntsager skåret i stænger. Disse grøntsagsstænger dypper man så i den klassiske franske sennepsdressing (vinaigrette) eller som her i en tapenade.

Crudité kan fx laves af rå gulerødder, blegselleri, agurk, grønne og hvide asparges.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Blend eller stavblend alle ingredienser til en grov dip

2
Færdig

Skær nogle rå grøntsager i stave og servér til dippen

3
Færdig

Opbevar køligt, men servér ved stuetemperatur

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Jomfruhummer på 4 måder
forrige
Opskrift: Jomfruhummer på 4 måder
Opskrift: Helstegt rødvinsmarineret oksefilet på grill
næste
Opskrift: Helstegt rødvinsmarineret oksefilet på grill
Opskrift: Jomfruhummer på 4 måder
forrige
Opskrift: Jomfruhummer på 4 måder
Opskrift: Helstegt rødvinsmarineret oksefilet på grill
næste
Opskrift: Helstegt rødvinsmarineret oksefilet på grill