Ingredienser
-
125 g soltørrede tomater
-
75 g sorte oliven uden sten
-
1 dl olivenolie
-
1 fed hvidløg
-
3 saltede ansjoser
-
2 spsk. kapers
-
2 spsk. sirup
-
2 tsk. æbleeddike
-
1 tsk. timian
Et par ord om vores opskrift
Tapenade er en provencalsk olivendip. Det pudsige ord er lokal dialekt for kapers, som er en uundværlig bestanddel i en ægte tapenade.
I Danmark har tomattapenade udviklet sig i retning af tomatpesto. Væk er oliven, væk er kapers, væk er ansjoser – tilbage er en lidt sødlig dip, der ganske vist smager af tomat, men slet ikke af tapenade.
Hos Spicy Twist er vi store tilhængere af den franske måde at lave deres egen mad på. Derfor er vores opskrift på tomattapenade ‘lånt’ i Frankrig og smager, som den ville gøre hjemme hos maman (mor) i Aix-en-Provence.
Fransk tomattapenade smager både af de soltørrede tomater, der er en væsentlig del af dippen, men også af traditionel oliventapenade med alt, hvad dét indebærer.
Servér tomattapenade som appetizer til grissini, kiks, rugbrødschips – eller til crudité.
Crudité er en traditionel fransk starter, som ganske enkelt består af rå grøntsager skåret i stænger. Disse grøntsagsstænger dypper man så i den klassiske franske sennepsdressing (vinaigrette) eller som her i en tapenade.
Crudité kan fx laves af rå gulerødder, blegselleri, agurk, grønne og hvide asparges.
Ingredienser
125 g soltørrede tomater | |
75 g sorte oliven uden sten | |
1 dl olivenolie | |
1 fed hvidløg | |
3 saltede ansjoser | |
2 spsk. kapers | |
2 spsk. sirup | |
2 tsk. æbleeddike | |
1 tsk. timian |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend eller stavblend alle ingredienser til en grov dip |
2
Færdig
|
Skær nogle rå grøntsager i stave og servér til dippen |
3
Færdig
|
Opbevar køligt, men servér ved stuetemperatur |