Ingredienser
-
Rugbrød
-
Olivenolie
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Knasende sprøde og let salte rugbrødschips smager afsindigt godt, de er vildt nemme og billige at lave, og de er meget sundere end supermarkedets kartoffelchips. What’s not to like?
Samtidig er rugbrødschips en fin måde at bekæmpe madspild på. Hvor mange gange er en humpel gammelt, tørt rugbrød ikke endt i skraldespanden? Med denne opskrift vil du aldrig igen smide rugbrød ud!
Vi fandt det gamle rugbrød på toogoodtogo.dk – et tilbud, der giver dig mulighed for at købe bagerens usolgte brød sidst på dagen for en slik. Tjek lige siden ud, installér app’en på din mobil og glæd dig til masser af lækkert brød til ingen penge.
Når du laver rugbrødschips, handler det om at skære rugbrødet så tyndt som muligt, pensle med lidt olie og drysse med fint salt (eller det dyrere flagesalt). Vi supplerer med et par vrid med peberkværnen, som giver rugbrødschipsene lidt bid. Du kan også prøve med rosmarin eller andre skønne smage.
Nyd rugbrødschips som, ja, chips, snacks eller appetizers til en hyggelig drink. Eller brug rugbrødschips som sprødt drys på supper eller som croutoner på salater.
Lav hellere rigeligt, mens du er i gang. De knitrende sprøde chips får hurtigt ben at gå på. Rugbrødschips skal bages ved varmluft, så du kan sagtens have to plader i ovnen på én gang.
Når rugbrødschipsene er kølet af, skal de opbevares i en lufttæt beholder (fx et sylteglas), så de bevarer sprødheden.
Ingredienser
Rugbrød | |
Olivenolie | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær rugbrød så tyndt som muligt med en skarp kniv |
2
Færdig
|
Skær rugbrødet i mindre stykker, som mundrette chips |
3
Færdig
|
Pensl med en smule olie og drys med lidt salt og evt. peber |
4
Færdig
|
Læg rugbrødsstykkerne helt adskilt på bagepapir på to bageplader |
5
Færdig
|
Bag begge plader på én gang 15 minutter ved 175 grader varmluft |