Ingredienser
-
400 g hvid fisk (gerne loins)
-
Salt
-
1 dl vand
-
1 dl fuldkornshvedemel
-
3 spsk. hvedemel
-
1 tsk. bagepulver
-
Olie til stegning
-
Peberrodsmajonæse
-
2 dl olie
-
1 tsk. sennep
-
1 tsk. citronsaft
-
0.5 tsk. salt, peber
-
1 æg
-
2 spsk. fint revet peberrod
Et par ord om vores opskrift
Vi danskere ELSKER fiskefilet – mild hvid fisk i midten, sprød panering udenpå.
Englænderne ELSKER til gengæld deres fish’n’chips – mild hvid fisk i midten, tynd sprød dejskorpe udenpå.
Se vores opskrift på fish’n’chips à la Jamie Oliver
Denne opskrift er en lynhurtig og superlet blanding af paneret fiskefilet og fish’n’chips. Ikke overraskende bliver resultatet: Mild hvid fisk i midten, sprød skorpe udenpå. Det smager fantastisk!
Få fat i noget dejlig hvid fisk (fx lyssej, mørksej, torsk, kuller… gerne i form af loins, som er fiskens ‘mørbrad’) – og drys med salt 1 time inden tilberedning. Salt får det porøse fiskekød til at samle sig og gør det lettere at stege.
Rør en tynd dej sammen af mel, vand og bagepulver, skær fisken i store stykker og hæld ned i dejen. Det tager højst 3 minutter.
Nu kan du stege fisken på panden ved høj varme i rigelig olie. 2-3 minutter på hver side, så er fiskestykkerne brune og sprøde. Kan det være lettere?
Som tilbehør til friteret fisk smager en pladefuld nemme pommes frites i ovn og hjemmerørt remoulade naturligvis altid godt. Hvis du har mod på en anden ‘sovs’ end remoulade, så prøv denne lækre hjemmelavede peberrodsmajonæse – med en stavblender tager den 2 minutter at lave.
Som det syrlige indslag kan du lave en hurtig omgang gammeldags agurkesalat af squash.
Så mangler du bare at knappe en nævefuld kolde øller op og kalde til bords.
Ingredienser
400 g hvid fisk (gerne loins) | |
Salt | |
1 dl vand | |
1 dl fuldkornshvedemel | |
3 spsk. hvedemel | |
1 tsk. bagepulver | |
Olie til stegning | |
Peberrodsmajonæse |
|
2 dl olie | |
1 tsk. sennep | |
1 tsk. citronsaft | |
0.5 tsk. salt, peber | |
1 æg | |
2 spsk. fint revet peberrod |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Drys salt overalt på fisken 1 time inden tilberedning |
2
Færdig
|
Rør vand, mel og bagepulver sammen til en lind dej |
3
Færdig
|
Skær fisken i store stykker, hæld ned i dejen og vend rundt |
4
Færdig
|
Varm en pande op ved høj varme, hæld 1 cm olie på og steg fisken 2-3 minutter på hver side - den skal blive brun og sprød |
5
Færdig
|
Lad fisken dryppe af på fedtsugende papir |
6
Færdig
|
Hæld alle ingredienser til majonæse (minus peberrod) i en røreskål, stik en stavblender i og blend, til konsistensen er perfekt |
7
Færdig
|
Rør fintrevet peberrod i majonæsen |