Opskrift: Nem friteret fisk (med peberrodsmajonæse)

0 0
Opskrift: Nem friteret fisk (med peberrodsmajonæse)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g hvid fisk (gerne loins)
Salt
1 dl vand
1 dl fuldkornshvedemel
3 spsk. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Olie til stegning
Peberrodsmajonæse
2 dl olie
1 tsk. sennep
1 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber
1 æg
2 spsk. fint revet peberrod

Som fiskefilet, bare bedre

Tilhører:
  • Børnemad
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

  • Peberrodsmajonæse

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi danskere ELSKER fiskefilet – mild hvid fisk i midten, sprød panering udenpå.

Englænderne ELSKER til gengæld deres fish’n’chips – mild hvid fisk i midten, tynd sprød dejskorpe udenpå.

Se vores opskrift på fish’n’chips à la Jamie Oliver

Denne opskrift er en lynhurtig og superlet blanding af paneret fiskefilet og fish’n’chips. Ikke overraskende bliver resultatet: Mild hvid fisk i midten, sprød skorpe udenpå. Det smager fantastisk!

Få fat i noget dejlig hvid fisk (fx lyssej, mørksej, torsk, kuller… gerne i form af loins, som er fiskens ‘mørbrad’) – og drys med salt 1 time inden tilberedning. Salt får det porøse fiskekød til at samle sig og gør det lettere at stege.

Rør en tynd dej sammen af mel, vand og bagepulver, skær fisken i store stykker og hæld ned i dejen. Det tager højst 3 minutter.

Nu kan du stege fisken på panden ved høj varme i rigelig olie. 2-3 minutter på hver side, så er fiskestykkerne brune og sprøde. Kan det være lettere?

Som tilbehør til friteret fisk smager en pladefuld nemme pommes frites i ovn og hjemmerørt remoulade naturligvis altid godt. Hvis du har mod på en anden ‘sovs’ end remoulade, så prøv denne lækre hjemmelavede peberrodsmajonæse – med en stavblender tager den 2 minutter at lave.

Som det syrlige indslag kan du lave en hurtig omgang gammeldags agurkesalat af squash.

Så mangler du bare at knappe en nævefuld kolde øller op og kalde til bords.

Ingredienser

Antal personer:
400 g hvid fisk (gerne loins)
Salt
1 dl vand
1 dl fuldkornshvedemel
3 spsk. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Olie til stegning
Peberrodsmajonæse
2 dl olie
1 tsk. sennep
1 tsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber
1 æg
2 spsk. fint revet peberrod
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Drys salt overalt på fisken 1 time inden tilberedning

2
Færdig

Rør vand, mel og bagepulver sammen til en lind dej

3
Færdig

Skær fisken i store stykker, hæld ned i dejen og vend rundt

4
Færdig

Varm en pande op ved høj varme, hæld 1 cm olie på og steg fisken 2-3 minutter på hver side - den skal blive brun og sprød

5
Færdig

Lad fisken dryppe af på fedtsugende papir

6
Færdig

Hæld alle ingredienser til majonæse (minus peberrod) i en røreskål, stik en stavblender i og blend, til konsistensen er perfekt

7
Færdig

Rør fintrevet peberrod i majonæsen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Tom-Collins-uden-sukker
forrige
Opskrift: Tom Collins uden sukker (slankedrink)
Frittata-i-ovn-med-spinat-og-pecorino
næste
Opskrift: Frittata i ovn med spinat og pecorino
Tom-Collins-uden-sukker
forrige
Opskrift: Tom Collins uden sukker (slankedrink)
Frittata-i-ovn-med-spinat-og-pecorino
næste
Opskrift: Frittata i ovn med spinat og pecorino

Tilføj Din Kommentar