Ingredienser
-
6 portobellosvampe
-
4 spsk. olie
-
2 løg, finthakket
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
2 gulerødder, i fine tern
-
1 rød peber, i fine tern
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
400 g hakket oksekød
-
2 spsk. salvie, frisk eller tørret
-
100 g smelteost
Et par ord om vores opskrift
Portobellosvampe er egentlig bare overudviklede champignoner og smager præcis lige sådan. De kolossalt store svampe næsten skriger på at blive fyldt med noget lækkert og bagt i ovnen.
Du kan fylde alt muligt i svampene. Rent grøntsagsfyld, noget med bacon og flødeost eller som her en delikat blanding af hakket kød og grøntsager. Dit fyld må bare ikke blive for vådt, for svampene indeholder meget vand og risikerer at falde sammen.
Som tilbehør til fyldte svampe kan du servere ris med en klat smør og en god tomatsalat. Afhængigt af svampenes størrelse skal du beregne 1 til 1,5 pr person.
Ingredienser
6 portobellosvampe | |
4 spsk. olie | |
2 løg, finthakket | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
2 gulerødder, i fine tern | |
1 rød peber, i fine tern | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
400 g hakket oksekød | |
2 spsk. salvie, frisk eller tørret | |
100 g smelteost |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær forsigtigt stokken ud af de børstede svampe (ikke noget med at vaske!) og skrab lamellerne ud med en teske |
2
Færdig
|
Varm olien på en pande og steg grøntsager (inkl. svampestokke og lameller), salt og chili, indtil det ikke fugter længere - ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt det hakkede kød og brun grundigt sammen med grøntsagerne |
4
Færdig
|
Rør salvie i blandingen og fyld i svampene |
5
Færdig
|
Drys med smelteost |
6
Færdig
|
Bag 15-20 minutter nederst i en 200 grader varm ovn |