Ingredienser
-
1 kg skinke
-
Glasering
-
2 spsk. dijonsennep
-
5 spsk. brun farin
-
5 nelliker, knust
-
10 peberkorn, knust
-
Evt. rasp
Et par ord om vores opskrift
Glaseret skinke hører typisk den kolde årstid til. Til mange julefrokoster er en af de populære kødretter netop glaseret skinke. Og hos vores kære nabofolk, svenskerne, er glaseret skinke ligefrem den vigtigste ting på bordet juleaften.
Derfor må en glaseret skinke gerne smage lidt af jul. Og på vores breddegrader er intet krydderi mere julet end nelliker. Nelliker har en kraftig smag, så der skal ikke så mange i glaseringen, før den hyggelige julestemning breder sig i køkkenet.
Og hvad serverer man så til sådan en lækker sag? Tja, det klassiske tilbehør til glaseret skinke er grønlangkål og brunede kartofler, og det smager skam også herligt. Men der er jo ingen, der forhindrer dig i at smide et fad bagte rodfrugter eller en kold kartoffelsalat på bordet sammen med skinken.
Husk altid at stille en krukke sennep frem til at smøre på kødet.
Ingredienser
1 kg skinke | |
Glasering |
|
2 spsk. dijonsennep | |
5 spsk. brun farin | |
5 nelliker, knust | |
10 peberkorn, knust | |
Evt. rasp |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog skinken 30 minutter i vand, der lige dækker |
2
Færdig
|
Lad trække 30 minutter i kogevandet |
3
Færdig
|
Befri skinken for svær og fedt og rids den let i ruder |
4
Færdig
|
Rør glaseringen sammen og smør den på skinken |
5
Færdig
|
Drys evt. med rasp, hvis overfladen skal være knasende |
6
Færdig
|
Bag skinken 15-20 minutter i en 200 grader varm ovn - pas på, den ikke brænder på |