Opskrift: Glaseret skinke i ovn med julesmag
- sennep, brun farin, peber og nelliker

0 0
Opskrift: Glaseret skinke i ovn med julesmag

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg skinke
Glasering
2 spsk. dijonsennep
5 spsk. brun farin
5 nelliker, knust
10 peberkorn, knust
Evt. rasp

En rigtig glaseret skinke må gerne smage lidt af jul

Ingredienser

  • Glasering

Et par ord om vores opskrift

Del

Glaseret skinke hører typisk den kolde årstid til. Til mange julefrokoster er en af de populære kødretter netop glaseret skinke. Og hos vores kære nabofolk, svenskerne, er glaseret skinke ligefrem den vigtigste ting på bordet juleaften.

Derfor må en glaseret skinke gerne smage lidt af jul. Og på vores breddegrader er intet krydderi mere julet end nelliker. Nelliker har en kraftig smag, så der skal ikke så mange i glaseringen, før den hyggelige julestemning breder sig i køkkenet.

Og hvad serverer man så til sådan en lækker sag? Tja, det klassiske tilbehør til glaseret skinke er grønlangkål og brunede kartofler, og det smager skam også herligt. Men der er jo ingen, der forhindrer dig i at smide et fad bagte rodfrugter eller en kold kartoffelsalat på bordet sammen med skinken.

Husk altid at stille en krukke sennep frem til at smøre på kødet.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg skinke
Glasering
2 spsk. dijonsennep
5 spsk. brun farin
5 nelliker, knust
10 peberkorn, knust
Evt. rasp
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog skinken 30 minutter i vand, der lige dækker

2
Færdig

Lad trække 30 minutter i kogevandet

3
Færdig

Befri skinken for svær og fedt og rids den let i ruder

4
Færdig

Rør glaseringen sammen og smør den på skinken

5
Færdig

Drys evt. med rasp, hvis overfladen skal være knasende

6
Færdig

Bag skinken 15-20 minutter i en 200 grader varm ovn - pas på, den ikke brænder på

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Underskønne fyldte portobellosvampe
forrige
Opskrift: Underskønne fyldte portobellosvampe
Opskrift: Avocadosalat med sennepsdressing
næste
Opskrift: Avocadosalat med sennepsdressing
Opskrift: Underskønne fyldte portobellosvampe
forrige
Opskrift: Underskønne fyldte portobellosvampe
Opskrift: Avocadosalat med sennepsdressing
næste
Opskrift: Avocadosalat med sennepsdressing

Tilføj Din Kommentar