Opskrift: Rigtig gammeldags æblekage
med kanel, makroner og æblekagerasp

0 0
Opskrift: Rigtig gammeldags æblekage

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Æblemos
800 g æbler, revet eller i tern
60 g sukker
2 spsk. vand
Æblekagerasp
50 g smør
50 g sukker
300 g rasp
2 tsk. kanel
Tilbehør
10 makroner, knust
2.5 dl piskefløde, pisket
Ribsgelé

Æblekage, som mormor lavede den

Ingredienser

  • Æblemos

  • Æblekagerasp

  • Tilbehør

Et par ord om vores opskrift

Del

Gammeldags æblekage er en af danskernes yndlingsdesserter samt kager til kaffebordet. Forståeligt nok, for kombinationen er genial: Den bløde, let syrlige æblemos – den knasende sprøde rasp – det kolde, mumsede flødeskum – og en glat klat gelé.

Æblekage er rigtig mormormad. Men mormødre er jo forskellige, så de ville nok have lavet æblekagen på hver deres måde. Den ene ville koge en vaniljestang med i mosen og undlade kanel i raspen – den anden ville gøre det omvendt – den tredje ville måske gøre begge dele. DU bestemmer selv.

Mormor var ikke så velhavende, som vi er i dag. Så hun puttede sikkert ikke makroner i sin æblekage. Men det VILLE hun have gjort, hvis hun havde haft mulighed for det. Det er altså guf for lækkermunde.

Æblemos er et kapitel for sig. Vi foretrækker at rive æblerne med skræl (hvor alle vitaminerne sidder), koge og så blende mosen lidt til sidst. Men du kan også skrælle æblerne, så koger de lettere ud.

Æblekage skal serveres iskold. Den må gerne stå og trække mindst 20 minutter i køleskabet, før du serverer den. Hvis du laver æblekagen i god tid, kan den sagtens stå og trække flere timer – men flødeskummen skal først piskes og lægges på lige før servering.

Ingredienser

Antal personer:
Æblemos
800 g æbler, revet eller i tern
60 g sukker
2 spsk. vand
Æblekagerasp
50 g smør
50 g sukker
300 g rasp
2 tsk. kanel
Tilbehør
10 makroner, knust
2.5 dl piskefløde, pisket
Ribsgelé
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog æblestykker, sukker og vand 10 minutter med låg på gryden

2
Færdig

Om nødvendigt - mos æblerne let med en gaffel

3
Færdig

Smelt smørret på en pande og tilsæt sukker, rasp og kanel

4
Færdig

Rør godt rundt, til raspen er blevet lysebrun og har optaget sukkeret

5
Færdig

Bland de knuste makroner sammen med raspen

6
Færdig

Både mos og æblekagerasp skal være afkølet før videre brug

7
Færdig

Læg æblekagen sammen i en skål eller i små glas: Mos-rasp-mos-rasp-mos

8
Færdig

Slut af med et lag flødeskum og nogle klatter ribsgelé

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Tomatsuppe med varme krydderier
forrige
Opskrift: Hjemmelavet tomatsuppe med varme krydderier
Opskrift: Langtidsstegt nakkefilet med spidskål
næste
Opskrift: Langtidsstegt nakkefilet med spidskål
Opskrift: Tomatsuppe med varme krydderier
forrige
Opskrift: Hjemmelavet tomatsuppe med varme krydderier
Opskrift: Langtidsstegt nakkefilet med spidskål
næste
Opskrift: Langtidsstegt nakkefilet med spidskål

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here