Ingredienser
-
3 spsk. olivenolie
-
3 løg
-
3 fed hvidløg
-
4 gulerødder
-
2 røde peberfrugter
-
2 spsk. balsamico
-
30 sorte peberkorn
-
20 kardemommekapsler, kornene
-
2 stjerneanis
-
2 tsk. kanel
-
1 tsk. salt
-
2 ds. flået tomat
-
4 dl grøntsagsbouillon
Et par ord om vores opskrift
På vores breddegrader og lidt sydligere krydrer man ofte tomatsuppe med grønne krydderier som timian eller rosmarin. Det smager pragtfuldt og uendeligt velkendt – som at komme hjem igen.
Nogle tusinde kilometer østligere benytter man i stedet krydderier som kardemomme, kanel og stjerneanis, og pludselig bliver den gode, gamle hjemmelavede tomatsuppe en del mere spændende og eksotisk. Dog ikke mere, end at det stadig vil være tydeligt for enhver, at der er tale om en rigtig tomatsuppe.
Som med al anden tomatsuppe kan du enten servere suppen, som den er – typisk som forret – eller tilsætte nudler, pasta, røde linser eller kyllingestykker og bruge suppen som hovedret.
Under alle omstændigheder smager hjemmelavet tomatsuppe dejligt med at stykke lunt fladbrød eller flutes til.
Ingredienser
3 spsk. olivenolie | |
3 løg | |
3 fed hvidløg | |
4 gulerødder | |
2 røde peberfrugter | |
2 spsk. balsamico | |
30 sorte peberkorn | |
20 kardemommekapsler, kornene | |
2 stjerneanis | |
2 tsk. kanel | |
1 tsk. salt | |
2 ds. flået tomat | |
4 dl grøntsagsbouillon |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op og steg de grofthakkede grøntsager blanke - det tager ca. 10 minutter |
2
Færdig
|
Tilsæt balsamico og lad den fordampe |
3
Færdig
|
Tilsæt de knuste krydderier og lad dem stege med 2 minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt tomat og bouillon og kog 20 minutter under låg ved svag varme |
5
Færdig
|
Blend eller stavblend suppen og servér rygende varm |