Ingredienser
-
8 æg
-
250 gram sukker
-
1.5 reven skal af citron
-
8 blade husblas
-
2 deciliter citronsaft
-
0.5 liter piskefløde
Et par ord om vores opskrift
Nogle opskrifter skal man bare ikke ændre på. For hvordan gør man noget, der er perfekt, endnu bedre?
Med denne klassiske opskrift på citronfromage får du en dessert, der smager fuldkommen som i gode, gamle dage. Sådan ville Laura i Matador have lavet den til herskaberne, og selv Maude ville for et øjeblik have glemt alle sine gebrækkeligheder.
Konsistensen er blød som en barnekind. Smagen er syrlig og sød på den dér særlige afbalancerede måde, som gør, at ALLE bare kan li’ den. Og vil have mere. Problemet er, at det er svært at stoppe, når man først er i gang.
Det eneste lille detalje, der er ændret på i forhold til tidligere tiders citronfromage, er, at der er en halv gang mere citronskal i. Nu om dage er vi vant til kraftigere smage, end vores bedsteforældre var, så de fleste retter i dag skal have et lille spicy twist for helt at tilfredsstille vores ganer.
Lav gerne citronfromagen dagen i forvejen, så den lige kan nå at størkne rigtigt i køleskabet.
Det her er vores bud på verdens bedste citronfromage.
Ingredienser
8 æg | |
250 gram sukker | |
1.5 reven skal af citron | |
8 blade husblas | |
2 deciliter citronsaft | |
0.5 liter piskefløde |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør æggeblommer, sukker og citronskal skummende hvidt |
2
Færdig
|
Udblød husblas 5 minutter i koldt vand, tag den op og smelt i en skål over et vandbad |
3
Færdig
|
Hæld citronsaften i den varme husblas og pisk sammen med æggemassen |
4
Færdig
|
Stil køligt i 10 minutter, til massen er halvstiv |
5
Færdig
|
Pisk æggehvider stive |
6
Færdig
|
Pisk halvdelen af fløden cremet |
7
Færdig
|
Vend forsigtigt æggehvider og flødeskum i æggemassen |
8
Færdig
|
Stil citronfromagen på køl, gerne til dagen efter |
9
Færdig
|
Ved servering pyntes med den sidste halvdel af fløden, der er pisket til skum. |