Opskrift: Gammeldags citronfromage
med ekstra meget citronskal

0 0
Opskrift: Gammeldags citronfromage

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
8 æg
250 gram sukker
1.5 reven skal af citron
8 blade husblas
2 deciliter citronsaft
0.5 liter piskefløde

Den klassiske citronfromage får englene til at synge

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Nogle opskrifter skal man bare ikke ændre på. For hvordan gør man noget, der er perfekt, endnu bedre?

Med denne klassiske opskrift på citronfromage får du en dessert, der smager fuldkommen som i gode, gamle dage. Sådan ville Laura i Matador have lavet den til herskaberne, og selv Maude ville for et øjeblik have glemt alle sine gebrækkeligheder.

Konsistensen er blød som en barnekind. Smagen er syrlig og sød på den dér særlige afbalancerede måde, som gør, at ALLE bare kan li’ den. Og vil have mere. Problemet er, at det er svært at stoppe, når man først er i gang.

Det eneste lille detalje, der er ændret på i forhold til tidligere tiders citronfromage, er, at der er en halv gang mere citronskal i. Nu om dage er vi vant til kraftigere smage, end vores bedsteforældre var, så de fleste retter i dag skal have et lille spicy twist for helt at tilfredsstille vores ganer.

Lav gerne citronfromagen dagen i forvejen, så den lige kan nå at størkne rigtigt i køleskabet.

Det her er vores bud på verdens bedste citronfromage.

Ingredienser

Antal personer:
8 æg
250 gram sukker
1.5 reven skal af citron
8 blade husblas
2 deciliter citronsaft
0.5 liter piskefløde
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør æggeblommer, sukker og citronskal skummende hvidt

2
Færdig

Udblød husblas 5 minutter i koldt vand, tag den op og smelt i en skål over et vandbad

3
Færdig

Hæld citronsaften i den varme husblas og pisk sammen med æggemassen

4
Færdig

Stil køligt i 10 minutter, til massen er halvstiv

5
Færdig

Pisk æggehvider stive

6
Færdig

Pisk halvdelen af fløden cremet

7
Færdig

Vend forsigtigt æggehvider og flødeskum i æggemassen

8
Færdig

Stil citronfromagen på køl, gerne til dagen efter

9
Færdig

Ved servering pyntes med den sidste halvdel af fløden, der er pisket til skum.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Balinesisk mojito med et twist
forrige
Opskrift: Balinesisk mojito med et twist
Lækker opskrift på Hummus
næste
Opskrift: Nem og smagfuld hjemmelavet hummus (verdens lækreste dip)
Balinesisk mojito med et twist
forrige
Opskrift: Balinesisk mojito med et twist
Lækker opskrift på Hummus
næste
Opskrift: Nem og smagfuld hjemmelavet hummus (verdens lækreste dip)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here