Opskrift: Nemme gammeldags kærnemælkshorn
med marcipan

0 0
Opskrift: Nemme gammeldags kærnemælkshorn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
25 g gær
2 dl kærnemælk
1 æg
400 g mel
75 g blødt smør
50 g sukker
0.5 tsk. salt
Remonce
100 g marcipan
50 g smør
50 g sukker
Topping
1 æg
30 g mandler

En lidt lettere opskrift på lækre kærnemælkshorn med remonce

Ingredienser

  • Dej

  • Remonce

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Kærnemælkshorn er smagen af de gode, gamle dage i Danmark. Kærnemælkshorn er sådan noget, oldemor serverede for veninderne til en kop kaffe af det musselmalede, mens man ivrigt diskuterede præstens prædiken sidste søndag, Klasselotteriets trækninger og tidernes og sædernes forfald.

Egentlig består kærnemælkshorn primært af en ret enkel dej. Og vi har endda forenklet den: Ikke noget med at varme mælk og smør op først; bare smid alle ingredienser i en skål og ælt løs. Du sparer både en arbejdsgang og lidt opvask. Vi garanterer, at dejen hæver lige så fint alligevel.

Når dejen har hævet færdig, skal den rulles ud til en stor cirkel og skæres i trekanter. De 16 trekanter, som der kommer ud af denne portion, skal nu rulles fra den brede ende og indad. Vupti, så er dine nysselige, små kærnemælkshorn stort set færdige. Det er pærelet.

Hov, vi var lige ved at glemme det vigtigste: Fyldet! Dette er en opskrift på kærnemælkshorn med marcipan (eller remonce, som det rettelig hedder), men du kunne også putte marmelade i. Fx hindbærmarmelade, abrikosmarmelade eller hybenmarmelade.

Inden kærnemælkshornene skal i ovnen, skal de lige pensles med sammenpisket æg. Herefter er der tradition for at drysse med perlesukker (det ville oldemor helt sikkert have gjort), men vi foretrækker grofthakkede mandler. Mandlerne bliver lækkert sprøde, og smagen matcher perfekt marcipanfyldet indeni.

Se også opskriften på en gammeldags koldskål med kærnemælk.

Ingredienser

Antal personer:
Dej
25 g gær
2 dl kærnemælk
1 æg
400 g mel
75 g blødt smør
50 g sukker
0.5 tsk. salt
Remonce
100 g marcipan
50 g smør
50 g sukker
Topping
1 æg
30 g mandler
4 fra 10 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i kærnemælk

2
Færdig

Hæld de øvrige ingredienser til dej i skålen og ælt med hænderne til en smidig dej

3
Færdig

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter

4
Færdig

Imens laver du remoncen ved at mosle de 3 ingredienser sammen med hænderne

5
Færdig

Del dejen i 2 kugler, vend dem i mel og rul ud til runde cirkler på ca. 30 cm

6
Færdig

Skær hver cirkel i 8 trekanter

7
Færdig

Læg en klat remonce i den brede ende af hver trekant

8
Færdig

Rul hver trekant sammen fra den brede ende ned mod den smalle ende

9
Færdig

Anbring kærnemælkshornene på bagepapir på en bageplade og lad efterhæve tildækket i 30 minutter

10
Færdig

Pensl kærnemælkshornene med sammenpisket æg og drys med grofthakkede mandler

11
Færdig

Bag 20 minutter midt i en 180 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Autentisk mexicansk taco
forrige
Opskrift: Autentisk mexicansk taco
Opskrift: Hjemmelavet juice af blåbær og æbler
næste
Opskrift: Hjemmelavet juice af blåbær og æbler
Opskrift: Autentisk mexicansk taco
forrige
Opskrift: Autentisk mexicansk taco
Opskrift: Hjemmelavet juice af blåbær og æbler
næste
Opskrift: Hjemmelavet juice af blåbær og æbler

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here