Ingredienser
-
Dej
-
0.5 dl mælk
-
20 g gær
-
1 æg
-
6 kardemommekapsler, de knuste korn
-
2 tsk. vaniljesukker
-
4 spsk. sukker
-
40 g blødt smør
-
275 g mel
-
Remonce
-
125 g blødt smør
-
100 g brun farin
-
2 spsk. kanel
-
10 g ingefær, revet
-
Glasur
-
100 g flormelis
-
2 spsk. kogende vand
Et par ord om vores opskrift
Hvis du holder af kanelbrød, ved du, at der findes to slags: Tørre kanelbrød, som nærmest er en slags franskbrød med alt for lidt af det sjove i. Og snaskede kanelbrød med masser af remonce – en slags kanelsnegle bagt sammen som brød.
Dette kanelbrød består netop af 15 kanelsnegle stillet på højkant i en form, så de vokser sammen til et brød under hævningen og bagningen. Det er superlet!
Vi sparer ikke på remoncen – faktisk kommer der dobbelt ration kanel i plus ingefær, så der er fuld fart på de gode krydderier. Samtidig skal der i dejen røres både kardemomme og vanilje. Ingen må kunne forveksle dette kanelbrød med et tarveligt franskbrød.
En lille detalje, du kan glæde dig til, er, at noget af remoncen smelter under bagningen og samles i bunden af brødet som en slags kanelkaramel. Nummenum.
Som med andre kanelbrød smager dette allerbedst, lige når det er bagt. Allerede dagen efter er det en lille smule tørt i krummen. Varm det evt. op og spis med koldt smør.
Gammeldags kanelbrød er en mormorfavorit fra en svunden tid. Skær brødet i tykke skiver og servér til brunch, til eftermiddagskaffen, til skovturen og til dine lækkersultne kolleger.
Ingredienser
Dej |
|
0.5 dl mælk | |
20 g gær | |
1 æg | |
6 kardemommekapsler, de knuste korn | |
2 tsk. vaniljesukker | |
4 spsk. sukker | |
40 g blødt smør | |
275 g mel | |
Remonce |
|
125 g blødt smør | |
100 g brun farin | |
2 spsk. kanel | |
10 g ingefær, revet | |
Glasur |
|
100 g flormelis | |
2 spsk. kogende vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i mælken |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser til dej (minus mel) i |
3
Færdig
|
Ælt melet i, til du har en smidig dej |
4
Færdig
|
Rul dejen ud til en plade på 20 x 30 cm |
5
Færdig
|
Rør remoncen sammen og fordel ud over dejen |
6
Færdig
|
Rul dejen til en pølse på den lange led og skær ud i 15 skiver |
7
Færdig
|
Sæt skiverne på højkant i en aflang smurt brødform (ca. 30 x 10 cm), så hver anden skive står mod venstre side af formen og hver anden mod højre side – det skal blive en slags fletværk |
8
Færdig
|
Lad dejen hæve overdækket 30 minutter i formen - skiverne vil nu vokse sammen |
9
Færdig
|
Bag kanelbrødet 20 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |
10
Færdig
|
Afkøl brødet, rør flormelis og vand sammen og pynt med glasur |
2 Comments Skjul kommentarer
Hmm har fulgt opskriften, men de hæver ikke. Skal de bare stå længere tid?
Kære Mariann
Det er godt nok mærkeligt med den manglende hæveevne. Forholdet mellem gær og øvrige ingredienser er nemlig rigtigt nok. Som du foreslår, kan du prøve at lade brødene hæve længere (fx 45 minutter). Du kan også prøve med 10 g ekstra gær. Samtidig er det vigtigt, at dejen ikke får træk. Mælken må heller ikke blive for varm. Vi krydser fingre for, at det lykkes dig at opnå et smukt hævet kanelbrød.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twis