Ingredienser
-
200 g frisk spinat
-
4 dl boghvedemel
-
4 dl vand
-
3 æg
-
1 spsk. tørret basilikum
-
2 tsk. salt
-
Olie til pensling
Et par ord om vores opskrift
Der findes pandekager – og madpandekager. Og der findes søde vafler – og sunde madvafler. Pandekager og søde vafler er til brunch og dessert, mens madpandekager og sunde madvafler spises som aftensmad med diverse salt og knasende fyld.
Disse sunde, glutenfri madvafler uden mælk er vanvittigt nemme at lave. Du putter alle ingredienser i en foodprocessor, kører et par minutter til en jævn dej, og så skal du bare bage vaflerne i vaffeljernet i ca. 5 minutter.
I stedet for boghvede kan du bruge havregryn, og så er vaflerne stadig glutenfri og megasunde. Men der er altså meget godt at sige om boghvede, som egentlig ikke har noget med mel at gøre; boghvede er snarere en slags frø. Boghvede er godt for såvel dit blodsukker som dit kolesteroltal.
Spinat er også noget af det sundeste, du kan spise (kilde). Spinat strutter af antioxidanter, vitaminer, mineraler – blandt andet livsvigtigt jern.
Ud af denne portion bliver der ca. 8 mættende madvafler, og hvis du serverer rigeligt med fyld, rækker det sagtens til aftensmad til 4 personer.
Du kan putte alt muligt oven på de sunde, nemme madvafler. En tunsalat. En skinkesalat. Skinke og ost. Stegt kylling i strimler. Høns i asparges….
– eller du kan lave en helt grøn, vegetarisk middag ud af det: Fx med hummus, soltørrede tomater og diverse salatting. Et drys af verdens nemmeste syltede rødløg kan også varmt anbefales.
Ingredienser
200 g frisk spinat | |
4 dl boghvedemel | |
4 dl vand | |
3 æg | |
1 spsk. tørret basilikum | |
2 tsk. salt | |
Olie til pensling |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør alle ingredienser (minus olie) til en jævn, tynd dej i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Pensl det glohede vaffeljern med olie og steg vaflerne ca. 5 minutter |
3
Færdig
|
Lad vaflerne køle lidt af på en rist, mens du laver næste hold vafler |