Ingredienser
-
Pandekager
-
20 g smør
-
80 g mel
-
2 dl mælk
-
1 æg
-
0.5 tsk. salt
-
Fyld
-
1 dl piskefløde
-
2 spsk. majsstivelse
-
1 spsk. citronsaft
-
1 tsk. paprika
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
1 stængel blegselleri, finthakket
-
1 ds. krabbekød
-
Skal af ½ citron, finthakket
-
Topping
-
2 fed hvidløg, knust
-
3 spsk. olie
-
150 g rejer
-
12 cherrytomater, i både
-
2 forårsløg, fint snittet
-
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Fisk er altid et godt valg til forret. Og hvis du har lyst til at servere noget andet end den sædvanlige laksemad eller rejecocktail, så skal disse fyldte pandekager nok blive populære blandt dine gæster.
Opskriften ser måske lidt lang ud, men bare rolig: De enkelte processer går hurtigt. Du er færdig, før du tror det.
Det er i øvrigt en nem pandekagedej, du kan bruge til alt muligt. Både madpandekager og pandekager til dessert.
Vi har valgt at bruge krabbekød som fyld. Det fås på dåse i supermarkedet eller endnu bedre i krabbeklør hos fiskehandleren. Det er ikke helt billigt, så i en snæver vending kan du sagtens bruge en dåse tun i stedet. Eller noget fast, hvid fisk. Det er der ingen ben i.
Ingredienser
Pandekager |
|
20 g smør | |
80 g mel | |
2 dl mælk | |
1 æg | |
0.5 tsk. salt | |
Fyld |
|
1 dl piskefløde | |
2 spsk. majsstivelse | |
1 spsk. citronsaft | |
1 tsk. paprika | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
1 stængel blegselleri, finthakket | |
1 ds. krabbekød | |
Skal af ½ citron, finthakket | |
Topping |
|
2 fed hvidløg, knust | |
3 spsk. olie | |
150 g rejer | |
12 cherrytomater, i både | |
2 forårsløg, fint snittet | |
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
PandekagerSmelt smørret på en pande |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser sammen |
3
Færdig
|
Vend smørret i dejen |
4
Færdig
|
Steg pandekagerne 2-3 minutter på hver side |
5
Færdig
|
Du bør få 4-5 pandekager ud af det |
6
Færdig
|
FyldRør fløde, stivelse, citronsaft og krydderier sammen |
7
Færdig
|
Varm hurtigt op i en gryde, til det tykner |
8
Færdig
|
Tilsæt først blegselleri et kort øjeblik |
9
Færdig
|
Vend krabbe og citronskal i og tag af ilden |
10
Færdig
|
ToppingSteg hvidløg 1-2 minutter i olien |
11
Færdig
|
Steg de øvrige ingredienser med 1-2 minutter |
12
Færdig
|
ServeringFordel krabbekødsfyld i pandekagerne |
13
Færdig
|
Fordel rejetopping over pandekagerne |