Opskrift: 8 sunde madpandekager
med kærnemælk og spinat

0 0
Opskrift: 8 sunde madpandekager

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 spsk. olivenolie
100 g spinat
300 g speltmel
5 dl kærnemælk
0.5 dl olivenolie
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Skønne, grønne, grove pandekager, der er geniale med alt slags fyld

Tilhører:
  • Børnemad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Madpandekager er et hit over hele verden. Fra Asien over Afrika og Sydamerika til Europa, hvor bretonerne for eksempel har deres galettes lavet på boghvedemel.

I disse sunde, grove madpandekager bruger vi den gamle hvedesort spelt, som giver lidt mere at tygge på end det fine hvedemel.

Mælken er den fedtfattige kærnemælk (0,5%), som på samme tid giver en rundere smag end fx minimælk eller letmælk – og sparer os for nogle unødvendige kalorier.

Der skal spinat i dejen, både for smagens, sundhedens og udseendes skyld. De friske spinatblade steges 2 minutter ved høj varme i lidt olivenolie på den pande, du senere steger pandekagerne på. Så er panden lidt fedtet, når du skal i gang med at stege. Spinatbladene, der nu er faldet sammen, vrides eller mases mod bunden i en sigte, så vandet presses ud – og hakkes hurtigt, inden de kommer i pandekagedejen.

I stedet for smør bruger vi olivenolie. Smør smager godt, men er usundt. Olivenolie smager godt og er sundt. Valget er let.

Bemærk: Dejen er tykkere end en traditionel pandekagedej. Du skal derfor bruge en paletkniv til at sprede dejen ud på panden, men de bliver stadig mindre i diameter end dine almindelige pandekager.

Ud af denne portion bliver der 8 lidt tykke madpandekager, som rækker til 4 moderat sultne mennesker, når der kommer godt med fyld ovenpå.

Ideer til fyld i madpandekager

Du kan putte alt muligt slags fyld på madpandekager.

Bretonerne elsker eksempelvis skinke, ost og et spejlæg. Eller gedeost, stegte løg og bacon samt et dryp honning.

Eller hvad med en god italiensk kødsovs?

Skal der vegetarisk fyld i dine madpandekager, smager en spansk ratatouille (pisto manchego) fantastisk. Eller en indisk linsestuvning, daal.

Du kan også vælge en hurtig løsning som os: Steg tern af kyllingebryst med paprika, soya, chili, oregano og lidt brunt sukker (smager som barbecue) og servér med en skålfuld blandet grønt, blandt andet avocado og tomater.

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
1 spsk. olivenolie
100 g spinat
300 g speltmel
5 dl kærnemælk
0.5 dl olivenolie
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt

Sådan gør du

1
Færdig

På panden, du senere skal stege pandekagerne på, vender du de friske spinatblade i lidt olie ved høj varme, indtil spinaten falder sammen - ca. 2 minutter

2
Færdig

Vrid spinaten eller mas den ned mod bunden i en sigte med en ske, så vandet presses ud - hak herefter spinaten fint og hæld i en skål med de øvrige ingredienser

3
Færdig

Rør pandekagedejen sammen med en el-mikser - den bliver ret tyk i konsistensen

4
Færdig

Olieindholdet i dejen betyder, at du ikke skal bruge noget særligt fedtstof under stegningen - men lige til en start skal panden være lidt fedtet

5
Færdig

Ud af grundportionen bliver der 8 lidt tykke pandekager, som ikke fylder hele pandens bredde

6
Færdig

Når du hælder en portion dej på den varme pande, skal du lige bruge en paletkniv til at fordele dejen ud på panden så tyndt som muligt - den flyder ikke af sig selv

7
Færdig

Steg pandekagerne ved middelhøj varme 2-3 minutter på hver side, til de tager farve

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Coq au riesling
forrige
Opskrift: Coq au riesling
Opskrift: Frisk græskartærte - pumpkin pie
næste
Opskrift: Frisk græskartærte – pumpkin pie
Opskrift: Coq au riesling
forrige
Opskrift: Coq au riesling
Opskrift: Frisk græskartærte - pumpkin pie
næste
Opskrift: Frisk græskartærte – pumpkin pie

Tilføj Din Kommentar