Ingredienser
-
1 spidskål
-
20 g smør
-
70 g parmesan, revet
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Den milde, sprøde spidskål er grøntsagernes altmuligmand. Den kan spises på alle mulige måder i alverdens retter. For spidskål smager pragtfuldt næsten ligegyldigt, hvad du gør ved den.
Gratineret spidskål er en af de utallige måder, du kan nyde den på. Denne opskrift giver en ret med masser af sprødhed. Hvis du foretrækker kålen blødere, kan du dampe den i vand et par minutter først.
Gratineret spidskål kan spises som tilbehør til både fiskeretter og kød. Fx til en klassisk wienerschnitzel. Eller måske bare som en let, velsmagende frokost.
Ingredienser
1 spidskål | |
20 g smør | |
70 g parmesan, revet | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Fjern de yderste blade fra spidskålen, lad lidt af stokken blive |
2
Færdig
|
Flæk kålen i to og læg halvdelene i et ildfast fad med skærefladen opad |
3
Færdig
|
Fordel først små smørklatter, dernæst parmesan og peber på kålen |
4
Færdig
|
Bag 20 minutter i en 225 grader varm ovn |