Opskrift: Rødvinsmarineret roastbeef i ovn
med timian

0 0
Opskrift: Rødvinsmarineret roastbeef i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg roastbeef
0.5 flaske rødvin
1 spsk. olie
2 tsk. timian
2 tsk. salt
15 peberkorn

O là là! En rødvinsmarineret roastbeef smager af finere fransk kogekunst

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Rødvin er en forrygende marinade til roastbeef. Syren i vinen får det lidt hårde kød til at mørne perfekt, og vinens smagsstoffer giver stegens overflade en raffineret smag uden at tage pippet fra kødet.

Men! Du er nødt til at bruge en vin, du selv vil kunne drikke. Billig, sur vin giver kødet en billig, sur smag. Trist, men sandt. Til gengæld bør du seriøst overveje at genbruge vinen i en sovs til kødet.

Rødvinsmarinaden i denne opskrift består nemlig kun af én ingrediens: Rødvin! De øvrige smage tilsætter du først efter marineringen. Det er ufatteligt let og sikrer samtidig, at smagene fra kød, rødvin og krydderier går langt bedre igennem hver især.

Velegnet tilbehør til roastbeef kan fx være rösti (schweiziske kartoffelpandekager), smørstegte asparges og rødvinssovs (sauce bordelaise).

Ingredienser

Antal personer:
1 kg roastbeef
0.5 flaske rødvin
1 spsk. olie
2 tsk. timian
2 tsk. salt
15 peberkorn
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Anbring roastbeefen i en frysepose og hæld rødvinen ved

2
Færdig

Lad kødet marinere 24 timer i køleskab - vend posen et par gange undervejs

3
Færdig

Rødvinen kan du nu bruge til en rødvinssovs (sauce bordelaise) – eller kassere

4
Færdig

Dup kødet tørt og smør det med lidt olie

5
Færdig

Knus krydderierne til pulver og smør kødet ind i det

6
Færdig

Brun kødet hurtigt på alle sider på en varm pande

7
Færdig

Steg kødet 30 minutter i en 160 grader varm ovn

8
Færdig

Lad kødet trække nogle minutter og skær i meget tynde skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Gratineret spidskål i en fart
forrige
Opskrift: Gratineret spidskål i en fart
Opskrift: Pragtfuld hjemmelavet koldskål
næste
Opskrift: Pragtfuld hjemmelavet koldskål
Opskrift: Gratineret spidskål i en fart
forrige
Opskrift: Gratineret spidskål i en fart
Opskrift: Pragtfuld hjemmelavet koldskål
næste
Opskrift: Pragtfuld hjemmelavet koldskål

Tilføj Din Kommentar