Ingredienser
-
1 kylling
-
Yoghurtmarinade
-
5 spsk græsk yoghurt
-
4 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. ras el hanout
-
2 spsk. olivenolie
-
2 spsk. citronsaft
-
2 spsk. vand
-
2 tsk. salt
-
1 tsk chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Marokkanerne er Afrikas indere – de er vildt gode til at krydre deres mad, så selv simple råvarer kommer til at smage helt vidunderligt.
Prøv for eksempel nordafrikansk couscous.
Hvor inderne har deres masala-krydderblandinger, har marokkanerne ras el hanout. Og det er netop denne raffinerede blanding af krydderier – rørt op med yoghurt, hvidløg og citronsaft – der gør denne grillkylling helt uimodståelig –
– lidt lige som en hjemmelavet indisk tandoori kylling på grill.
Ras el hanout består typisk af spidskommen, koriander, kanel, kardemomme, fennikelfrø, muskatnød, allehånde, nelliker samt et par andre varme krydderier. Du kan selv forsøge dig med en blanding – eller tage den lette løsning som os: Køb en pose ras el hanout hos din lokale tyrker eller bestil på nettet.
Yoghurten og citronsaften er med til at mørne kyllingen. Kødet bør ligge i marinaden i mindst 1-2 timer, men gerne op til et døgn – smagen bliver bare bedre og bedre. I stedet for en hel kylling klippet i stykker kan du også bruge kyllingelår. Eller koteletter. Eller lam. Eller…
I OVN… Apropos variationer. I stedet for at tilberede kyllingen på grill kan du stege den i ovnen. Læg kyllingestykkerne i et smurt ildfast fast og steg dem 35 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn. Giv dem evt. lidt grill til sidst, så skindet bliver sprødt.
Servér gerne en omgang nordafrikansk couscous og hjemmebagte pitabrød til.
Ingredienser
1 kylling | |
Yoghurtmarinade |
|
5 spsk græsk yoghurt | |
4 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. ras el hanout | |
2 spsk. olivenolie | |
2 spsk. citronsaft | |
2 spsk. vand | |
2 tsk. salt | |
1 tsk chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Klip kyllingen i 8-10 stykker |
2
Færdig
|
Rør marinaden sammen i en stor skål |
3
Færdig
|
Hæld kyllingestykkerne i marinaden og rør rundt, til alle stykker har marinade på |
4
Færdig
|
Lad marinere 1-2 timer ved stuetemperatur eller op til 24 timer i køleskab |
5
Færdig
|
Grill kyllingestykkerne 35 minutter ved indirekte varme |
6
Færdig
|
Grill kyllingestykkerne 5-10 minutter direkte over de glødende briketter |