Opskrift: Grillet kylling med marokkansk yoghurtmarinade
Nem marinade, der gør kyllingen helt uimodståelig

0 0
Opskrift: Grillet kylling med marokkansk yoghurtmarinade

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
Yoghurtmarinade
5 spsk græsk yoghurt
4 fed hvidløg, knust
2 spsk. ras el hanout
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
2 spsk. vand
2 tsk. salt
1 tsk chiliflager

Ingredienser

  • Yoghurtmarinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Marokkanerne er Afrikas indere – de er vildt gode til at krydre deres mad, så selv simple råvarer kommer til at smage helt vidunderligt.

Prøv for eksempel nordafrikansk couscous.

Hvor inderne har deres masala-krydderblandinger, har marokkanerne ras el hanout. Og det er netop denne raffinerede blanding af krydderier – rørt op med yoghurt, hvidløg og citronsaft – der gør denne grillkylling helt uimodståelig –

– lidt lige som en hjemmelavet indisk tandoori kylling på grill.

Ras el hanout består typisk af spidskommen, koriander, kanel, kardemomme, fennikelfrø, muskatnød, allehånde, nelliker samt et par andre varme krydderier. Du kan selv forsøge dig med en blanding – eller tage den lette løsning som os: Køb en pose ras el hanout hos din lokale tyrker eller bestil på nettet.

Yoghurten og citronsaften er med til at mørne kyllingen. Kødet bør ligge i marinaden i mindst 1-2 timer, men gerne op til et døgn – smagen bliver bare bedre og bedre. I stedet for en hel kylling klippet i stykker kan du også bruge kyllingelår. Eller koteletter. Eller lam. Eller…

I OVN… Apropos variationer. I stedet for at tilberede kyllingen på grill kan du stege den i ovnen. Læg kyllingestykkerne i et smurt ildfast fast og steg dem 35 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn. Giv dem evt. lidt grill til sidst, så skindet bliver sprødt.

Servér gerne en omgang nordafrikansk couscous og hjemmebagte pitabrød til.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
Yoghurtmarinade
5 spsk græsk yoghurt
4 fed hvidløg, knust
2 spsk. ras el hanout
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
2 spsk. vand
2 tsk. salt
1 tsk chiliflager
3 fra 12 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Klip kyllingen i 8-10 stykker

2
Færdig

Rør marinaden sammen i en stor skål

3
Færdig

Hæld kyllingestykkerne i marinaden og rør rundt, til alle stykker har marinade på

4
Færdig

Lad marinere 1-2 timer ved stuetemperatur eller op til 24 timer i køleskab

5
Færdig

Grill kyllingestykkerne 35 minutter ved indirekte varme

6
Færdig

Grill kyllingestykkerne 5-10 minutter direkte over de glødende briketter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Bibimbap - koreansk ris bowl med kød & grønt
forrige
Opskrift: Bibimbap – koreansk ris bowl med kød & grønt
Mad med kryddersild, cremefraiche og kapers
næste
Opskrift: Mad med kryddersild, cremefraiche og kapers
Bibimbap - koreansk ris bowl med kød & grønt
forrige
Opskrift: Bibimbap – koreansk ris bowl med kød & grønt
Mad med kryddersild, cremefraiche og kapers
næste
Opskrift: Mad med kryddersild, cremefraiche og kapers

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here