Ingredienser
-
500 g torskefilet
-
16 salvieblade
-
8 skiver parmaskinke
-
8 tandstikker
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Saltimbocca betyder egentlig ‘hopper ind i munden’. Forståeligt nok, for en veltillavet saltimbocca smager så godt, at den næsten hopper ind i munden af sig selv. Klassisk italiensk kogekunst.
Se også vores opskrift saltimbocca på grill (med kylling).
I virkeligheden skal saltimbocca laves af kalvekød og salvieblade, der omvikles med parmaskinke. Men salvie og skinke smager mindst lige så godt sammen med kylling, svinemørbrad – eller med fisk. Det er en genial smagskombination.
Torsk kan være svært at få til at lykkes på en grill. Det fine, flagede kød har en trist tendens til at falde fra hinanden, når du prøver at vende det. Men det problem skal du slet ikke tænke på, når torsken er omviklet med skinke; pludselig er det let at servere grillet torsk.
Mens du griller torskestykkerne, kan du lige så godt lige smide nogle tomater på grillen samtidig. Fisk og tomater skal have lige lang tid (8-10 minutter), og de søde tomater står fantastisk til den letsalte, krydrede fisk.
Vi serverede også en skål nye kartofler vendt i persillepesto. Du finder en god opskrift på persillepesto her, hvor pestoen kombineres med blomkål.
Ingredienser
500 g torskefilet | |
16 salvieblade | |
8 skiver parmaskinke | |
8 tandstikker | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær torskefileten i portionsstykker |
2
Færdig
|
Læg to salvieblade på henholdsvis for- og bagside af fisken |
3
Færdig
|
Svøb torskestykkerne ind i skinke og fastgør med tandstikker |
4
Færdig
|
Pensl med lidt olie |
5
Færdig
|
Steg 4-5 minutter på hver side over direkte grill, så skinken bliver sprød og torsken gennembagt |