Ingredienser
-
Pandekagedej
-
300 g hvedemel
-
150 g hakket rå grønkål
-
1 tsk. salt
-
2 æg
-
6 dl mælk
-
0.5 dl olivenolie
-
Kartoffelfyld
-
300 g kartofler
-
3 spsk. olie
-
100 g hakket rå grønkål
-
1 rødløg, grofthakket
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 spsk. karry
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
-
1 spsk. æbleeddike
-
Hvidløgsrejer
-
3 spsk. olie
-
2 fed hvidløg, knust
-
200 g rejer
-
0.5 tsk. salt, peber
-
Desuden
-
Græsk yoghurt
-
Evt. mangochutney
Et par ord om vores opskrift
Grønkål er en af de såkaldte brain foods, som gør os klogere for hver mundfuld, vi spiser. Grønkål er samtidig fyldt med vitaminer og fibre og er noget af det bedste, du kan fylde maven med.
Derfor finder du også masser af opskrifter med grønkål her på siden, fx grønkålssalat med 3 slags citrus og stuvet grønkål på en nemmere måde.
Men ærlig talt, så er grønkål sådan en ALVORLIG råvare. Mange spiser i virkeligheden mest grønkål af pligt, fordi de ved, hvor sundt det er.
Okay da, så lad os prøve at spise grønkål for SJOV. Vi smider simpelt hen en ordentlig dynge grønkål i en almindelig pandekagedej og laver madpandekager ud af resultatet. Hvis du har en foodprocessor og en pose grønkål, der allerede er hakket, tager det 5 minutter at lave pandekagedejen.
Som fyld kan du bruge alt det, du normalt ville spise i pandekager eller pitabrød. Stegt kylling, kødsovs, salat, tomater, avocado – whatever.
Men du kan selvfølgelig også prøve Spicy Twists indiske kartoffelfyld med mere grønkål, løg, hvidløg, karry og andre krydderier.
For at gøre det ekstra sjovt laver vi lige en portion hvidløgsrejer til at supplere med.
Både pandekagerne, kartoffelfyldet og rejerne er i den tørre ende. Så det kan varmt anbefales at lægge en stribe græsk yoghurt i pandekagerne, før du hælder det øvrige fyld i. Og endnu bedre bliver det, hvis du topper op med en klat mangochutney.
Glæd dig. Jo flere af de sjove pandekager du spiser, jo klogere bliver du (c:
Ingredienser
Pandekagedej |
|
300 g hvedemel | |
150 g hakket rå grønkål | |
1 tsk. salt | |
2 æg | |
6 dl mælk | |
0.5 dl olivenolie | |
Kartoffelfyld |
|
300 g kartofler | |
3 spsk. olie | |
100 g hakket rå grønkål | |
1 rødløg, grofthakket | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 spsk. karry | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. chiliflager | |
1 spsk. æbleeddike | |
Hvidløgsrejer |
|
3 spsk. olie | |
2 fed hvidløg, knust | |
200 g rejer | |
0.5 tsk. salt, peber | |
Desuden |
|
Græsk yoghurt | |
Evt. mangochutney |
Sådan gør du
1
Færdig
|
PandekagerKør mel, grønkål og salt til pulver i foodprocessoren - det skal lige køre et par minutter |
2
Færdig
|
Tilsæt æg, mælk og olie og kør hurtigt, til alting er godt blandet, og du står med en lidt tyk pandekagedej |
3
Færdig
|
Olieindholdet i dejen betyder, at du ikke skal bruge noget særligt fedtstof under stegningen - men lige til en start skal panden være lidt fedtet - brug 1-2 spsk. olie |
4
Færdig
|
Hæld ca. 1 dl dej på den varme pande ad gangen og brug en paletkniv til at sprede dejen ud med |
5
Færdig
|
Steg pandekagerne ved middelhøj varme 2-3 minutter på hver side, til de tager farve |
6
Færdig
|
Ud af grundportionen bliver der ca. 10 pæne pandekager |
7
Færdig
|
KartoffelfyldSkær kartoflerne i mindre stykker, kog dem møre og mos dem groft |
8
Færdig
|
Steg de øvrige ingredienser til fyld (minus eddike), til grønkålen falder sammen, løgene bliver blanke, og der dufter kraftigt af Indien i hele huset |
9
Færdig
|
Tilsæt eddiken, rør rundt og lad fordampe |
10
Færdig
|
Tilsæt de moste kartofler og steg hurtigt igennem |
11
Færdig
|
HvidløgsrejerVarm olie og hvidløg godt igennem på en pande ved middelhøj varme |
12
Færdig
|
Tilsæt rejerne og steg med ca. 1/2 minut |
13
Færdig
|
Tag af ilden og smag til med salt og peber |
14
Færdig
|
ServeringServér de lune pandekager med det lune fyld og rejer ved siden af, så dine medspisere selv kan dosere, hvor meget af hvert de vil have i pandekagerne |
15
Færdig
|
Start med at lægge en stribe græsk yoghurt og evt. mangochutney i hver pandekage, før det øvrige fyld hældes i |