• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: 10 grønkålspandekager med kartoffelfyld og hvidløgsrejer

Opskrift: 10 grønkålspandekager med kartoffelfyld og hvidløgsrejer

0 0
Opskrift: 10 grønkålspandekager med kartoffelfyld og hvidløgsrejer

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Pandekagedej
300 g hvedemel
150 g hakket rå grønkål
1 tsk. salt
2 æg
6 dl mælk
0.5 dl olivenolie
Kartoffelfyld
300 g kartofler
3 spsk. olie
100 g hakket rå grønkål
1 rødløg, grofthakket
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
1 spsk. æbleeddike
Hvidløgsrejer
3 spsk. olie
2 fed hvidløg, knust
200 g rejer
0.5 tsk. salt, peber
Desuden
Græsk yoghurt
Evt. mangochutney

Sund grønkål på den sjove måde

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Pandekagedej

  • Kartoffelfyld

  • Hvidløgsrejer

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Grønkål er en af de såkaldte brain foods, som gør os klogere for hver mundfuld, vi spiser. Grønkål er samtidig fyldt med vitaminer og fibre og er noget af det bedste, du kan fylde maven med.

Derfor finder du også masser af opskrifter med grønkål her på siden, fx grønkålssalat med 3 slags citrus og stuvet grønkål på en nemmere måde.

Men ærlig talt, så er grønkål sådan en ALVORLIG råvare. Mange spiser i virkeligheden mest grønkål af pligt, fordi de ved, hvor sundt det er.

Okay da, så lad os prøve at spise grønkål for SJOV. Vi smider simpelt hen en ordentlig dynge grønkål i en almindelig pandekagedej og laver madpandekager ud af resultatet. Hvis du har en foodprocessor og en pose grønkål, der allerede er hakket, tager det 5 minutter at lave pandekagedejen.

Som fyld kan du bruge alt det, du normalt ville spise i pandekager eller pitabrød. Stegt kylling, kødsovs, salat, tomater, avocado – whatever.

Men du kan selvfølgelig også prøve Spicy Twists indiske kartoffelfyld med mere grønkål, løg, hvidløg, karry og andre krydderier.

For at gøre det ekstra sjovt laver vi lige en portion hvidløgsrejer til at supplere med.

Både pandekagerne, kartoffelfyldet og rejerne er i den tørre ende. Så det kan varmt anbefales at lægge en stribe græsk yoghurt i pandekagerne, før du hælder det øvrige fyld i. Og endnu bedre bliver det, hvis du topper op med en klat mangochutney.

Glæd dig. Jo flere af de sjove pandekager du spiser, jo klogere bliver du (c:

Ingredienser

Antal personer:
Pandekagedej
300 g hvedemel
150 g hakket rå grønkål
1 tsk. salt
2 æg
6 dl mælk
0.5 dl olivenolie
Kartoffelfyld
300 g kartofler
3 spsk. olie
100 g hakket rå grønkål
1 rødløg, grofthakket
2 fed hvidløg, knust
1 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
1 spsk. æbleeddike
Hvidløgsrejer
3 spsk. olie
2 fed hvidløg, knust
200 g rejer
0.5 tsk. salt, peber
Desuden
Græsk yoghurt
Evt. mangochutney
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pandekager

Kør mel, grønkål og salt til pulver i foodprocessoren - det skal lige køre et par minutter

2
Færdig

Tilsæt æg, mælk og olie og kør hurtigt, til alting er godt blandet, og du står med en lidt tyk pandekagedej

3
Færdig

Olieindholdet i dejen betyder, at du ikke skal bruge noget særligt fedtstof under stegningen - men lige til en start skal panden være lidt fedtet - brug 1-2 spsk. olie

4
Færdig

Hæld ca. 1 dl dej på den varme pande ad gangen og brug en paletkniv til at sprede dejen ud med

5
Færdig

Steg pandekagerne ved middelhøj varme 2-3 minutter på hver side, til de tager farve

6
Færdig

Ud af grundportionen bliver der ca. 10 pæne pandekager

7
Færdig

Kartoffelfyld

Skær kartoflerne i mindre stykker, kog dem møre og mos dem groft

8
Færdig

Steg de øvrige ingredienser til fyld (minus eddike), til grønkålen falder sammen, løgene bliver blanke, og der dufter kraftigt af Indien i hele huset

9
Færdig

Tilsæt eddiken, rør rundt og lad fordampe

10
Færdig

Tilsæt de moste kartofler og steg hurtigt igennem

11
Færdig

Hvidløgsrejer

Varm olie og hvidløg godt igennem på en pande ved middelhøj varme

12
Færdig

Tilsæt rejerne og steg med ca. 1/2 minut

13
Færdig

Tag af ilden og smag til med salt og peber

14
Færdig

Servering

Servér de lune pandekager med det lune fyld og rejer ved siden af, så dine medspisere selv kan dosere, hvor meget af hvert de vil have i pandekagerne

15
Færdig

Start med at lægge en stribe græsk yoghurt og evt. mangochutney i hver pandekage, før det øvrige fyld hældes i

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Okazu-med-hakket-oksekoed-og-groenne-boenner
forrige
Opskrift: Japansk okazu med hakket oksekød og grønne bønner
Lammemoerbrad-og-blomkaal-paa-italiensk
næste
Opskrift: Lammemørbrad og blomkål på italiensk
Okazu-med-hakket-oksekoed-og-groenne-boenner
forrige
Opskrift: Japansk okazu med hakket oksekød og grønne bønner
Lammemoerbrad-og-blomkaal-paa-italiensk
næste
Opskrift: Lammemørbrad og blomkål på italiensk

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here