Ingredienser
-
Gær (på størrelse med ært)
-
350 g vand
-
1 dl surdej
-
200 g hvedemel
-
200 g grahamsmel
-
10 g salt
Et par ord om vores opskrift
Amerikaneren Jim Lahey har opfundet et genialt brød, som ikke kræver æltning og alligevel giver et næsten professionelt resultat med saftig krumme og sprød, sprød skorpe.
Vi kan varmt anbefale at google den oprindelige opskrift, som er baseret på rent hvedemel. Brødet bages i gryde i ovnen og er vitterlig så perfekt, som det hævdes.
Vi har modificeret lidt i opskriften. Både grahamsmel (fuldkornshvedemel) og surdej ændrer en del i smag og konsistens, men vi lover, at brødet stadig er knasende sprødt, når det kommer ud af ovnen.
Du finder en opskrift på hjemmelavet surdej i grovboller med surdej.
Ingredienser
Gær (på størrelse med ært) | |
350 g vand | |
1 dl surdej | |
200 g hvedemel | |
200 g grahamsmel | |
10 g salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gær i vand og rør hurtigt de øvrige ingredienser i dejen |
2
Færdig
|
Stil til hævning ved stuetemperatur i 12-18 timer med film over røreskålen |
3
Færdig
|
Hæld den slaskede dej ud på et meldækket bord og fold den et par gange med hænderne |
4
Færdig
|
Læg dejen i et meldækket viskestykke og lad efterhæve i 2 timer |
5
Færdig
|
Opvarm en støbejernsgryde eller stegeso mindst 30 minutter i ovnen ved 250 grader |
6
Færdig
|
Hæld dejen ned i gryden, læg låget på og bag i 30 minutter |
7
Færdig
|
Tag låget af og bag yderligere 15 minutter ved 230 grader |