Opskrift: Knasende sprødt grydebrød
med surdej og fuldkornshvedemel

0 0
Opskrift: Knasende sprødt grydebrød

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Gær (på størrelse med ært)
350 g vand
1 dl surdej
200 g hvedemel
200 g grahamsmel
10 g salt

Dette skønne, sunde brød bliver mindst lige så sprødt som et frisk bagerbrød

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Amerikaneren Jim Lahey har opfundet et genialt brød, som ikke kræver æltning og alligevel giver et næsten professionelt resultat med saftig krumme og sprød, sprød skorpe.

Vi kan varmt anbefale at google den oprindelige opskrift, som er baseret på rent hvedemel. Brødet bages i gryde i ovnen og er vitterlig så perfekt, som det hævdes.

Vi har modificeret lidt i opskriften. Både grahamsmel (fuldkornshvedemel) og surdej ændrer en del i smag og konsistens, men vi lover, at brødet stadig er knasende sprødt, når det kommer ud af ovnen.

Du finder en opskrift på hjemmelavet surdej i grovboller med surdej.

Ingredienser

Antal personer:
Gær (på størrelse med ært)
350 g vand
1 dl surdej
200 g hvedemel
200 g grahamsmel
10 g salt
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gær i vand og rør hurtigt de øvrige ingredienser i dejen

2
Færdig

Stil til hævning ved stuetemperatur i 12-18 timer med film over røreskålen

3
Færdig

Hæld den slaskede dej ud på et meldækket bord og fold den et par gange med hænderne

4
Færdig

Læg dejen i et meldækket viskestykke og lad efterhæve i 2 timer

5
Færdig

Opvarm en støbejernsgryde eller stegeso mindst 30 minutter i ovnen ved 250 grader

6
Færdig

Hæld dejen ned i gryden, læg låget på og bag i 30 minutter

7
Færdig

Tag låget af og bag yderligere 15 minutter ved 230 grader

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Krydret hønsekødssuppe
forrige
Opskrift: Krydret hønsekødssuppe
Opskrift: Citronis med citrongræs
næste
Opskrift: Citronis med citrongræs
Opskrift: Krydret hønsekødssuppe
forrige
Opskrift: Krydret hønsekødssuppe
Opskrift: Citronis med citrongræs
næste
Opskrift: Citronis med citrongræs

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here