Ingredienser
-
1 kylling
-
Olie
-
Fint salt
Et par ord om vores opskrift
Denne hele, grillstegte kylling smager præcis som en kylling, der er grillet med rotisserie. Skindet er sprødt på samme måde, kødet er lige så saftigt, saltningen minder om den måde, professionelle gør det på.
Kort sagt: Den perfekte grillkylling.
Vi skammer os næsten over at indrømme, hvor let det er at opnå dette fantastiske resultat. For fremgangsmåden må vel være sådan cirka verdens nemmeste opskrift på grillkylling.
Om morgenen smører du kyllingens skind ind i olie. Derefter drysser du fint salt overalt udenpå og inden i kyllingen. Lad kyllingen stå og trække salt i køleskabet i løbet af dagen. Om aftenen lægger du kyllingen på ryggen i kuglegrillen eller gasgrillen. Og præcis 1 time efter er der serveret.
I en kuglegrill lægger du de glødende briketter i den ene halvdel af grillen, så den anden halvdel er fri til indirekte grillning. I en gasgrill giver du ligeledes kyllingen 1 time ved indirekte varme ved omkring 200 grader.
Undskyld, kan det være nemmere? Ingen krydderurter, ingen citroner, ingen marinader, intet andet end olie og salt.
Som tilbehør til grillkylling foreslår vi denne vegetariske kartoffelsalat med radiser og hvidløgsdressing. Og måske et glas kølig rosé?
Ingredienser
1 kylling | |
Olie | |
Fint salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smør kyllingens skind ind i olie |
2
Færdig
|
Drys rigeligt med fint salt udenpå og inden i kyllingen |
3
Færdig
|
Læg i en frysepose og lad trække 8 timer |
4
Færdig
|
Tag ud af køleskabet 1 time før tilberedning |
5
Færdig
|
Læg kyllingen på ryggen i grillen og giv den 1 time ved indirekte varme |