Ingredienser
-
1 kg kartofler
-
1 citron, saft og skal
-
1 glaskål
-
4 gulerødder
-
2 rødløg
-
2 dl piskefløde
-
1 dl kogevand fra kartoflerne
-
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
800 g hellefisk
Et par ord om vores opskrift
Hellefisk hører til i de mange forskellige fiskearters absolutte overklasse. Det er ikke en helt billig fisk, men med sit milde, bløde, næsten cremede kød er den alle pengene værd. Drop bøfferne i weekenden og investér i et stykke hellefisk – dét bytte vil du ikke fortryde.
Fordi den er så porøs i kødet, egner hellefisk sig bedre til at blive dampet end stegt. Det er superlet – bare læg fisken oven på nogle velvalgte urter, citron og fløde i en ovnfast gryde, stegeso eller römertopf og ind i ovnen 20 minutter. Hvor svært kan det være?
Vi foreslår kartofler (som lige skal forkoges), gulerødder, glaskål og rødløg samt masser af esdragon, men du kan naturligvis bruge alle mulige andre grøntsager. Eneste betingelse er, at de skal kunne blive møre i løbet af 20 minutter. Med denne opskrift får du en blanding af bløde kartofler og sprøde grøntsagstern.
Vil du hellere have en anden gennemgående smag end esdragon, kan du sagtens bruge tørret basilikum eller endda karry.
Ingredienser
1 kg kartofler | |
1 citron, saft og skal | |
1 glaskål | |
4 gulerødder | |
2 rødløg | |
2 dl piskefløde | |
1 dl kogevand fra kartoflerne | |
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
800 g hellefisk |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kartofler skåret i mundrette stykker 10 minutter - gem 1 dl kogevand |
2
Færdig
|
Riv citronskal og hæld saften i en ovnfast gryde, stegeso eller römertopf |
3
Færdig
|
Skær glaskål, gulerødder og rødløg i små tern og hæld dem i ovnfadet |
4
Færdig
|
Bland de øvrige ingredienser, grøntsagerne og kartofler sammen i ovnfadet |
5
Færdig
|
Læg fisken øverst, drys med lidt salt og peber, på med låget og bag nu 20 minutter i en 200 grader varm ovn |