Opskrift: Hellefisk i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler
1 citron, saft og skal
1 glaskål
4 gulerødder
2 rødløg
2 dl piskefløde
1 dl kogevand fra kartoflerne
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
1 tsk. salt
Peber
800 g hellefisk

Opskrift: Hellefisk i ovn

med citronskal, fløde og esdragon

Dampet hellefisk er en gudespise - og utroligt let at lave

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hellefisk hører til i de mange forskellige fiskearters absolutte overklasse. Det er ikke en helt billig fisk, men med sit milde, bløde, næsten cremede kød er den alle pengene værd. Drop bøfferne i weekenden og investér i et stykke hellefisk – dét bytte vil du ikke fortryde.

Fordi den er så porøs i kødet, egner hellefisk sig bedre til at blive dampet end stegt. Det er superlet – bare læg fisken oven på nogle velvalgte urter, citron og fløde i en ovnfast gryde, stegeso eller römertopf og ind i ovnen 20 minutter. Hvor svært kan det være?

Vi foreslår kartofler (som lige skal forkoges), gulerødder, glaskål og rødløg samt masser af esdragon, men du kan naturligvis bruge alle mulige andre grøntsager. Eneste betingelse er, at de skal kunne blive møre i løbet af 20 minutter. Med denne opskrift får du en blanding af bløde kartofler og sprøde grøntsagstern.

Vil du hellere have en anden gennemgående smag end esdragon, kan du sagtens bruge tørret basilikum eller endda karry.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Kog kartofler skåret i mundrette stykker 10 minutter - gem 1 dl kogevand

2
Færdig

Riv citronskal og hæld saften i en ovnfast gryde, stegeso eller römertopf

3
Færdig

Skær glaskål, gulerødder og rødløg i små tern og hæld dem i ovnfadet

4
Færdig

Bland de øvrige ingredienser, grøntsagerne og kartofler sammen i ovnfadet

5
Færdig

Læg fisken øverst, drys med lidt salt og peber, på med låget og bag nu 20 minutter i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Kylling i dild
forrige
Opskrift: Kylling i dild
Opskrift: Ovnbagt butter naan
næste
Opskrift: Ovnbagt butter naan
Opskrift: Kylling i dild
forrige
Opskrift: Kylling i dild
Opskrift: Ovnbagt butter naan
næste
Opskrift: Ovnbagt butter naan

Tilføj Din Kommentar