Opskrift: Kylling i dild
med vintergrøntsager

0 0
Opskrift: Kylling i dild

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
1 spsk. salt
20 peberkorn, knust
1 stilk løvstikke eller 5 laurbærblade
1 kg kartofler
4 gulerødder
2 porrer
40 g smør
4 spsk. mel
2 bdt. dild

Smagen af Norden er koncentreret i denne dejlige vintergryde

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Når du koger en kylling og et bundt vintergrøntsager, får du en suppe så overdådigt smagfuld, at den nærmest er værd at slå ihjel for. En viking ville i hvert fald ikke have tøvet. Og måske har netop vores barske forfædre smagt noget lignende, for mange af ingredienserne har sikkert været til stede i Norden for 1000 år siden.

Dild, der oprindeligt kommer fra Asien, er blevet en krydderurt, som vi elsker i alle de nordiske lande. Dild smager fantastisk på sild og nye kartofler, i kryddersmør og snaps, og så er den uovertruffen som smagsgiver i lækre sovser. Meget bedre end folkefavoritten persille, faktisk.

Når du kombinerer den dejlige kyllingesuppe og den pirrende dild og jævner sovsen med en smørbolle, så står du faktisk med en af de lækreste sovser, du kan forestille dig.

Hvilke grøntsager du vælger at putte i gryden, må være op til årstiden og dine personlige præferencer. I skrivende stund er det efterår, og så bugner butikkerne jo af nyhøstede, billige porrer, gulerødder og kartofler. Dem snupper vi i denne opskrift.

Vi er så heldige at have adgang til løvstikke, som giver en bouillonagtig smag, når den koges sammen med kød og/eller grøntsager. Hvis du ikke har det, så brug laurbærblade i stedet.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
1 spsk. salt
20 peberkorn, knust
1 stilk løvstikke eller 5 laurbærblade
1 kg kartofler
4 gulerødder
2 porrer
40 g smør
4 spsk. mel
2 bdt. dild
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rens kyllingen og klip den i 8-10 stykker

2
Færdig

Læg kyllingestykkerne i gryde og hæld vand ved, til det lige dækker

3
Færdig

Når kyllingen er bragt i kog, og du har skummet vandet, tilsætter du krydderier

4
Færdig

Kyllingen skal koge 35 minutter, men når der er 10 minutters kogetid tilbage, tilsætter du grøntsager, som du har renset og skåret i grove stykker

5
Færdig

Efter de 35 minutter hælder du al suppen fra og lader kylling og grøntsager blive tilbage under låg for at holde varmen

6
Færdig

Hæld 7 dl af suppen i en ny gryde

7
Færdig

Lav en smørbolle ved at ælte smør og mel sammen

8
Færdig

Bring suppen til kogepunktet, rør smørbollen i suppen og småkog 5 minutter

9
Færdig

Tilsæt finthakket dild og servér med den lune kylling og grøntsager

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kødboller og melboller til suppe
forrige
Opskrift: Kødboller og melboller til suppe
Opskrift: Hellefisk i ovn
næste
Opskrift: Hellefisk i ovn
Opskrift: Kødboller og melboller til suppe
forrige
Opskrift: Kødboller og melboller til suppe
Opskrift: Hellefisk i ovn
næste
Opskrift: Hellefisk i ovn

Tilføj Din Kommentar