Ingredienser
-
220 g frosne hindbær
-
120 g sukker
-
1 tsk. rød melatin
Et par ord om vores opskrift
Har du nogen sinde smagt hjemmelavet hindbærmarmelade? Det er så lækkert, at du tror, det er løgn. Smagen af de søde hindbær er så intens, at du næsten kan mærke solen skinne inden i dig, når du tager en mundfuld.
Hjemmelavet hindbærmarmelade består kun af hindbær og sukker – tilsat en anelse stivelse for at tykne saften og holde sammen på det hele. Ingen mystiske smagsstoffer, e-stoffer eller andre ‘spændende’ ting, der skal få indholdet til at strække længere. Bare hindbær og sukker.
Med denne opskrift står du med en portion hjemmelavet hindbærmarmelade efter 15 minutter. Det bør altså ikke være tidspres, der afholder dig fra at udfordre supermarkedets mere eller mindre tarvelige varianter.
Vi har brugt en pose frosne hindbær fra et lokalt supermarked, men i sæsonen skal du selvfølgelig bruge friske hindbær. Friske bær skal have et par minutter mindre – bærrene skal blot falde sammen og afgive væde.
Nu om dage er forskellen på syltetøj og marmelade primært, at marmelade er fast i konsistensen, mens syltetøj kan være mere flydende. For at opnå den rette faste konsistens er du nødt til at bruge jævning eller et geleringsmiddel.
Til at tykne marmelade kan du sagtens bruge både maizena, kartoffelmel eller husblas. Kartoffelmel er nemt at arbejde med og er mere usynlig end maizena – husk dog først at tilsætte det, efter at du har taget gryden af ilden.
Den nemmeste og mest ufejlbarlige måde at opnå en perfekt, fast marmelade er imidlertid at købe et brev rød melatin. Til denne portion skal du højst bruge 1 tsk. melatin blandet op med lidt sukker, så får du en perfekt marmelade. Det er så let, så let.
Se vores gode opskrift på hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade.
Ingredienser
220 g frosne hindbær | |
120 g sukker | |
1 tsk. rød melatin |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Småkog hindbær og sukker i en gryde, indtil bærrene afgiver saft – max. 10 minutter |
2
Færdig
|
Bland melatin med 1 spsk. sukker, rør i den småboblende marmelade og kog videre 2 minutter |
3
Færdig
|
Hæld på et skoldet sylteglas |
4
Færdig
|
Marmeladen størkner, når den køler af |