• Forside
  • Frokost
  • Opskrift: Vegansk spidskålssalat med æble og butterbeans

Opskrift: Vegansk spidskålssalat med æble og butterbeans
- citron, cayennepeber og bredbladet persille

0 0
Opskrift: Vegansk spidskålssalat med æble og butterbeans

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 ds. butterbeans (Limabønner)
1 æble, revet
0.5 spidskål, fint snittet
0.5 bdt. bredbladet persille, grofthakket
Dressing
4 spsk. kogevand fra bønnerne
4 spsk. rapsolie
0.5 citron, saften
1 citron, skallen
1 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. cayennepeber

Vildt sund, cremet salat for både vegetarer og hardcore kødspisere

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

De lækre, proteinrige butterbeans – eller Limabønner, som de også kaldes – egner sig perfekt til gryderetter, salater og dip. Smagen er rund og blød, det samme er konsistensen: Butterbeans er simpelt hen de tørre bønners svar på grønærter: En fødevare, som alle mennesker kan lide!

I denne opskrift blender vi halvdelen af de rare butterbeans til en cremet dressing sammen med citronsaft, rapsolie, hvidløg, salt og cayennepeber. Hvis du ikke når videre end til denne fase, kan du bruge den tykke, mumsede dressing som dip til rå grøntsager eller chips.

Selve salaten består blot af de resterende butterbeans, fintsnittet spidskål, revet æble og bredbladet persille. Det er en helt vildt sund salat – men bare rolig, dressingen er heldigvis så rund og lækker, at både grøntsagsguffere og kødspisere vil elske salaten uden at tænke særligt over alle de vitaminer og proteiner, de sætter til livs.

Vi har brugt en dåse færdigkogte butterbeans til salaten – det er jo alt for nemt. Men du kan altså sagtens selv koge dig en portion butterbeans. Udblødningstid: 12 timer (kassér vandet). Kogetid: 50 minutter med 1 tsk. salt i det friske vand.

Brug spidskålssalat med æble og butterbeans som selvstændig frokostret eller som tilbehør til alt muligt andet.

Ingredienser

Antal personer:
1 ds. butterbeans (Limabønner)
1 æble, revet
0.5 spidskål, fint snittet
0.5 bdt. bredbladet persille, grofthakket
Dressing
4 spsk. kogevand fra bønnerne
4 spsk. rapsolie
0.5 citron, saften
1 citron, skallen
1 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. cayennepeber
3 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bland halvdelen af bønnerne med spidskål, æble og persille

2
Færdig

Blend den anden halvdel af bønnerne med de øvrige ingredienser til dressing

3
Færdig

Bland salat og dressing - salaten kan sagtens tåle at stå og trække

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hawaii pizza - nr. 1 i Australien
forrige
Opskrift: Hawaii pizza – nr. 1 i Australien
Opskrift: Perfekt hindbærmarmelade på 15 minutter
næste
Opskrift: Perfekt hindbærmarmelade på 15 minutter
Opskrift: Hawaii pizza - nr. 1 i Australien
forrige
Opskrift: Hawaii pizza – nr. 1 i Australien
Opskrift: Perfekt hindbærmarmelade på 15 minutter
næste
Opskrift: Perfekt hindbærmarmelade på 15 minutter

Tilføj Din Kommentar