Ingredienser
-
1 ds. butterbeans (Limabønner)
-
1 æble, revet
-
0.5 spidskål, fint snittet
-
0.5 bdt. bredbladet persille, grofthakket
-
Dressing
-
4 spsk. kogevand fra bønnerne
-
4 spsk. rapsolie
-
0.5 citron, saften
-
1 citron, skallen
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. cayennepeber
Et par ord om vores opskrift
De lækre, proteinrige butterbeans – eller Limabønner, som de også kaldes – egner sig perfekt til gryderetter, salater og dip. Smagen er rund og blød, det samme er konsistensen: Butterbeans er simpelt hen de tørre bønners svar på grønærter: En fødevare, som alle mennesker kan lide!
I denne opskrift blender vi halvdelen af de rare butterbeans til en cremet dressing sammen med citronsaft, rapsolie, hvidløg, salt og cayennepeber. Hvis du ikke når videre end til denne fase, kan du bruge den tykke, mumsede dressing som dip til rå grøntsager eller chips.
Selve salaten består blot af de resterende butterbeans, fintsnittet spidskål, revet æble og bredbladet persille. Det er en helt vildt sund salat – men bare rolig, dressingen er heldigvis så rund og lækker, at både grøntsagsguffere og kødspisere vil elske salaten uden at tænke særligt over alle de vitaminer og proteiner, de sætter til livs.
Vi har brugt en dåse færdigkogte butterbeans til salaten – det er jo alt for nemt. Men du kan altså sagtens selv koge dig en portion butterbeans. Udblødningstid: 12 timer (kassér vandet). Kogetid: 50 minutter med 1 tsk. salt i det friske vand.
Brug spidskålssalat med æble og butterbeans som selvstændig frokostret eller som tilbehør til alt muligt andet.
Ingredienser
1 ds. butterbeans (Limabønner) | |
1 æble, revet | |
0.5 spidskål, fint snittet | |
0.5 bdt. bredbladet persille, grofthakket | |
Dressing |
|
4 spsk. kogevand fra bønnerne | |
4 spsk. rapsolie | |
0.5 citron, saften | |
1 citron, skallen | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. cayennepeber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland halvdelen af bønnerne med spidskål, æble og persille |
2
Færdig
|
Blend den anden halvdel af bønnerne med de øvrige ingredienser til dressing |
3
Færdig
|
Bland salat og dressing - salaten kan sagtens tåle at stå og trække |