Opskrift: Hjemmelavede gnocchi af kartofler
med muskatnød og tomatsovs

0 0
Opskrift: Hjemmelavede gnocchi af kartofler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg skrællekartofler
250 g mel
1 æg
1 tsk. salt
0.5 muskatnød, revet
Tomatsovs
4 spsk. olie
3 rødløg
3 gulerødder
3 fed hvidløg
3 spsk. balsamico
2 ds. flået tomat
2 spsk. tørret basilikum
2 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
Desuden
Frisk basilikum
Parmesan, revet

Lækkert, nemt og sundere alternativ til pasta

Tilhører:
  • Billig mad
  • Børnemad

Ingredienser

  • Tomatsovs

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Gnocchi (udtales njokki) er en art pasta, der kan spises med præcis de samme sovser og simreretter, som du normalt ville servere pasta til. Fx en traditionel bolognesesovs.

Gnocchi har været kendt i Italien siden romertiden, men denne variant med mosede kartofler er naturligvis først kommet til, efter at kartoflen blev indført i Europa i 1600-tallet.

Når du selv laver pasta, kræver det en maskine at få pastaerne tynde nok. Gnocchi derimod skal ikke være tynde – de skal være små og buttede, på størrelse med korkpropper. Derfor kan du bare rulle dejen ud i en pølse, som du klipper i små stykker.

Derefter skal gnocchi bare koges i letsaltet vand, lige som pasta, og efter 3-4 minutter er der serveret. Det er da ikke svært, vel?

Gnocchi smager og har konsistens som en delikat blanding af hjemmelavet pasta og melboller. De er bløde og smager fantastisk med al slags sovs – eller bare smør og revet ost.

I forhold til pasta er gnocchi lavet af mosede kartofler meget sundere. Simpelt hen, fordi 3/4 af indholdet består af kartofler.

Vi foreslår en kødløs dag, hvor de friskkogte gnocchi vendes i en god tomatsovs og drysses med frisk basilikum og revet parmesan.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg skrællekartofler
250 g mel
1 æg
1 tsk. salt
0.5 muskatnød, revet
Tomatsovs
4 spsk. olie
3 rødløg
3 gulerødder
3 fed hvidløg
3 spsk. balsamico
2 ds. flået tomat
2 spsk. tørret basilikum
2 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
Desuden
Frisk basilikum
Parmesan, revet
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kog kartoflerne møre med skræl og lad dem køle lidt af

2
Færdig

Pil de lune kartofler og mos dem så fint som muligt

3
Færdig

Ælt de mosede kartofler sammen med de øvrige ingredienser til en klistret dej

4
Færdig

Tril dejen ud på et meldækket bord i pølser på tykkelse med en korkprop

5
Færdig

Klip pølserne i stykker af samme længde som en korkprop

6
Færdig

Kog gnocchi i masser af letsaltet vand - halvdelen af portionen ad gangen

7
Færdig

Først synker gnocchi til bunds, og når de alle sammen flyder ovenpå, skal de fiskes op med en hulske

8
Færdig

Tomatsovsen laver du ved at opvarme olien i en gryde

9
Færdig

Steg de fintsnittede grøntsager blanke i olien

10
Færdig

Tilsæt balsamico og lad det fordampe

11
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser og småkog sovsen 10 minutter under låg

12
Færdig

Vend de friskkogte gnocchi forsigtigt i sovsen og servér med basilikumblade og revet parmesan

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Croque monsieur / croque madame
forrige
Opskrift: Croque monsieur / croque madame
Opskrift: Brændte friske figner
næste
Opskrift: Brændte friske figner
Opskrift: Croque monsieur / croque madame
forrige
Opskrift: Croque monsieur / croque madame
Opskrift: Brændte friske figner
næste
Opskrift: Brændte friske figner

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here