Ingredienser
-
200 g chili
-
3 spsk. vand
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. sukker
-
Atamon
-
Olie
Et par ord om vores opskrift
Okay, nogen HADER stærk mad. Dyr, børn, mange ældre mennesker og andre, der foretrækker salt som deres vigtigste krydderi på maden. Til alle jer: Lad være med at læse videre.
Men vi er trods alt mange, der ELSKER det stærke rap over tungen, når vi indtager vores shawarma. Vores pizza. Vores burger. Vores falafel. Vores chili con (eller sin) carne. Faktisk kan man blive helt afhængig af chili!
Tænk på, hvordan asiater spiser. Folk fra Mellemøsten. Afrika. Ja næsten alle varme lande. De spiser HOT. Ubegribeligt stærkt. Her kan selv en chilielskende dansker ikke følge med.
Hot er godt. Og denne opskrift på hjemmelavet chilipasta er lige som at være der selv. Hvor stærk din pasta skal være, afhænger af, hvilken type chilier du benytter. Her på Spicy Twist bruger vi altid de små røde og grønne sataner, man kan købe i enhver etnisk grønthandler med respekt for sig selv.
Advarsel: Lad være med at klø dig i øjnene, når du lige har lavet chilipasta! Peberspray, go home…
Ingredienser
200 g chili | |
3 spsk. vand | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. sukker | |
Atamon | |
Olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend chilierne med vand, eddike og krydderier |
2
Færdig
|
Småkog i ca. 15 minutter, til væden er fordampet |
3
Færdig
|
Hæld på et patentglas skyllet i Atamon |
4
Færdig
|
Dæk chilimassen med et tykt lag olie |